Helt unik fødsel fanget på kamera: Baby popper ud af mors mave og vrider sig fri

Emil Ryttergaard

377 uger siden

|

25/04/2017
Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
En optagelse af et særligt skånsomt kejsersnit går verden rundt. Barnet fødte nærmest sig selv. Advarsel: Billederne kan virke stødende.

Dagens topnyheder

Fødslen af et barn er et fantastisk øjeblik for forældrene, og afhængig af omstændighederne, kan en fødsel være kort eller lang - med komplikationer eller ej. 

I Venezuela blev en særlig fødsel fanget på kamera, da lægerne foretog et kejsersnit på den vordende mor, foran den forventningsfulde far til barnet.

Her oplevede forældrene det, som lægerne kalder et skånsomt kejsersnit, hvor barnet selv stak hovedet ud af moderens mave, efter at lægerne havde lagt snittet, skriver Daily Mail.

Den utrolige fødsel blev fanget på kamera, og i videoen kan man se, hvordan babyen nærmest føder sig selv - helt uden lægernes indblanding. Først ved at poppe ud af snittet i maven og siden ved at vride sig ud af hullet.

Et skånsomt kejsersnit er angiveligt mindre risikofyldt end et almindeligt kejsersnit, da babyen bedre kan vænne sig at trække vejret selv efter fødslen. Fødslen foregår nemlig i et langsommere tempo og minder mere om en vaginal fødsel, hvor barnet får et adrenalinsus på vej ud.

Foto: Youtube

Foto: Youtube

I videoen ses det, hvordan drengens hoved titter frem, efter at barnet har presset sig selv ud af åbningen, hvorefter øjnene, næsen og til sidst ørerne stikker ud. 

Dernæst kan man tydeligt se, hvordan babyen langsomt vrider sig fri fra hulen i mors mave og helt af egen kraft kommer fri. 

Lægerne støtter kun drengens hoved, men hjælper ham ellers ikke. 

Den nyfødte dreng er i øvrigt helt sund og rask, og lægen, der tog imod ham, Dr. Lugo, har efterfølgende delt et selfie af ham og drengen på Instagram. 

Sig den bemærkelsesværdige video herunder.