Hun sammenligner vaccination med holocaust: Videoen af en tidligere fanges reaktion går viralt

Foto: TikTok / @thetrueadventures

En ung TikTok'er er kommet i alvorlig modvind, efter at hun lavede en sammenligning mellem at være uvaccineret og at være fanget i en koncentrationslejr. En tidligere jødisk fange har nu reageret, og videoen går verden rundt.

Jødiske Gidon Lev fra Tjekkoslovakiet var fanget i en koncentrationslejr sammen med sine forældre i fire år, da han var barn, og holocaust er derfor en hændelse, som står ham meget nær. 

Udover at have overlevet fire år i en koncentrationslejr, så driver Lev også en populær TikTok-kanal (@thetrueadventures) med over 200.000 følgere sammen med sin partner, Julie.

Læs også

Fuld stedfar går amok: Så griber den 8-årige søn ind

Her deler de to videoer fra deres liv, og Lev deler ofte fortællinger og historier om hans tid som krigsfange under Anden Verdenskrig. 

Sidste weekend delte han en video som svar på en anden TikTok'ers video, og den er mildest talt blevet set af mange, da den har fået næsten 1 million 'likes'. Det skriver Unilad

Videoen er en 'duet' med TikTok'eren @Carollynnxavier, som delte en video af hende selv, hvor hun fortæller, at hun "er spændt på at hoppe med på den nye 'trend'," hvorefter hun tager sin hue af og afslører, at hun har klippet sig selv skaldet. 

Herefter udtaler hun: "Jeg kalder det 'første dag i uvaccineret-lejren'," hvilket både Lev og mange tusinde andre TikTok-brugere har set som en direkte sammenligning med jødeforfølgelserne under Anden Verdenskrig. 

Carollynnxavier har fået så meget kritik efter videoen, at hendes profil nu er blevet slettet, men det er stadig muligt, at se hendes video her, fordi den stadig ligger på Levs kanal. 

Som svar på videoen udtalte Lev: "Skam dig! Prøver du at ligne en overlevende fra Holocaust, fordi du ikke vil vaccineres?" og senere i videoen viste han den stjerne, som han blev tvunget til at gå med i lejren under Anden Verdenskrig.

Foto: TikTok / @thetrueadventures

Selvom det er lidt usikkert, om Carollynnxavier rent faktisk hentydede til Holocaust, så er de mange tusinde TikTok-brugere, som har kommenteret på videoen, ikke i tvivl, og en skriver således: "Det her får mig til at græde på vegne af de overlevende. Hvorfor fanden siger hun sådan noget."

En anden har fået næsten 100.000 'likes' på sin kommentar, hvor vedkommende skrev: "Jeg sætter pris på, at du sætter disse folk på plads. Det er simpelthen respektløst."

Det er desværre ikke første gang, at hetzen mod uvaccinerede sammenlignes med jødeforfølgelserne under Anden Verdenskrig og Holocaust. Sidste år kom en butik i Tennesee således i modvind, da de solgte badges med teksten 'Ikke vaccineret', som var formet ligesom stjernerne, som jøderne bar i koncentrationslejrene. 

Gidon Lev blev født i Tjekkoslovakiet i 1935 og blev ført til koncentrationslejren Theresienstadt nord for Prag sammen med hans mor og far i 1941. Her sad han fanget sammen med sin mor, som også overlevede, indtil krigens ophør i 1945. Levs far blev desværre overført til Auschwitz, hvor han døde. 

Hvis man vil læse mere om Levs historie, kan man gøre det på hans hjemmeside.

Læs også

60-årig pedel bryder sammen da han ser hvad kollegaerne har gjort for ham

 

 

 

Dagens Gossip