Hvalp sad og hylede på forladt byggeplads: Da ejeren kom tættere på, fik han et kæmpe chok

Skrevet af Nicolai Steinicke

12/11/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
For nylig var Willians Mollo Flores ude at gå en aftentur med sin hund i nabolaget. Hans egen hunds insisteren på, at de tog en omvej.

Mest læste i dag

Da Willians og hans hund passerede en gammel byggeplads, begyndte hans ellers meget velopdragne hund at trække i snoren for at skifte retning. Det ville gå en anden vej, end de plejede, og det tog ikke lang tid for Willians at indse hvorfor.

- Min hund førte mig til en forladt hvalp, siger Willians til The Dodo.

Det viste sig hurtigt, at den lille hvalp, der sad og hylede og fik opmærksomheden fra Willians' hund, ikke bare forsøgte at redde sig selv: På byggepladsen var der en række åbne og delvist dybe huller - endnu en hvalp var faldet ned i et. af disse huller, og der sad den fanget.

Han var først usikker på, hvad han skulle gøre, men valgte at løbe hjem, hvor han hentede vand, mad og reb. Nu fik han mulighed for at hjælpe de to hvalpe.

Foto: Privat

- Jeg kravlede ned i hullet og det lykkedes at få hvalpen ud, fortæller Willians.

Så snart hvalpen blev reddet op af hullet, løb den straks hen til hans bror, som om han takkede ham for det arbejde, han havde lagt i at få ham op af hullet.

De to hvalpe satte pris på både den mad og det vand, Willians havde bragt til dem, men de var for svage til, at han kunne tage dem med hjem.

I håb om at få hjælp postede han opdateringer om situationen på sociale medier. En af dem, der så beskederne fra Willians, var dyrebeskyttelsesaktivisten Valeska Torres Tapia. Selvom det var næsten midnat, skyndte hun sig ud til byggepladsen for at hjælpe Willians.

- Jeg tog hundene med hjem. De var bange, men jeg gav dem al den kærlighed, jeg kunne vise dem, Valeska.

Det er uklart, hvordan de to hvalpe er havnet på byggepladsen, men Valeska formoder, at de er blevet dumpet der af en hvalpe-farm i området.

De to hunde tøede efterhånden op, og har nu fundet et godt adoptiv hjem, hvor de trygt kan vokse op sammen.