Influencer vil gøre op med uopnåelige idealer: Deler billede før og efter "to minutters" redigering

Foto: Instagram

Meget af det man ser på Instagram og andre sociale medier er opstillet, redigeret og fuldstændig urealistisk.

Aldrig før har så mange mennesker levet af at dele billeder, videoer og andet indhold på sociale medier som nu, og aldrig før har indholdet været så manipuleret, som det er nu. 

Rigtig mange influencers på især Instagram deler billeder af sig selv, mad eller noget helt tredje, som skal forestille at være spontane billeder taget i nuet, men som der i virkeligheden er brugt lang tid på at forberede, så det ser helt perfekt ud.

Læs også

Ungt par mødte hinanden gennem computerspillet 'Fortnite': Nu tjener de kassen på 'voksenhjemmeside'

Mange bruge endda filter, photoshop eller manipulerende 'poses' til at se perfekt ud, når de deler billeder af sig selv.

På det seneste er der heldigvis kommet mere fokus på såkaldt 'body positivity' (red. kropspositivitet), hvor såkaldte 'body positive'-influencers deler ægte og uredigerede billeder for at vise, hvordan de fleste i virkeligheden ser ud. 

Én af dem er Isabella, som går under navnet 'fitness4lazygirls' på Instagram. 

Isabella er online coach og personlig træner og deler hver dag billeder, træningsvideoer og inspirerende tekster til sine mere end 50.000 følgere på Instagram. 

Her har den unge coach blandt andet tidligere forklaret, hvordan hun før i tiden følte sig "mere usikker," fordi hun "konstant" jagtede et vægttab. 

"Jeg ville ønske, at nogle havde fortalt mig tidligere, at man IKKE bliver mere selsikker af at blive mindre," har hun blandt andet skrevet i et opslag.

Foto: Instagram

Udover at fortælle sin egen og sine klienters historie om vægttab eller mangel på samme, hvor hun mener, at man bør have mere fokus på at opbygge muskel og spise nok mad fremfor at sulte sig selv, så deler hun ofte også 'før'- og 'efter'-billeder, som afslører, hvordan hun ser ud før og efter, at hun har redigeret et billede. 

Sidst i et april delte hun sådan to billeder, hvor hun skrev følgende tekst: "Hvis du så billedet til højre i dit 'feed', ville du så vide, at det var redigeret? Personligt tror jeg ikke, at jeg ville. Så meget af hvad vi ser online i disse dage fra modeller og influencers er redigeret (og tit meget diskret), så det er svært at vide, hvad der er ægte.... eller opnåeligt!"

Foto: Instagram

Opslaget fortsætter: "Det uredigerede billede til venstre er stadig et godt billede af mig (flexed, posed, makeup, godt lys, selvbruner). Det alene er urealistisk [...]. Det tog kun et par minutter at skrumpe min livvidde, markere mine mavemuskler, gøre mine hofter større og endda redigere mine kindben og min pande."

"Jeg har sagt det gør, og jeg siger det igen: Instagram er en fremhævningsmaskine. Der er ingen grund til at sammenligne dig selv med nogens Instagram-billede, når de sikkert slet ikke ser sådan ud! Lad ikke urealistiske billeder få dig til at føle, at du ikke er god nok. Stop med at 'scrolle' og fokuser på at blive den bedst mulige version af DIG!! Du er perfekt," slutter hun opslaget af. 

Opslaget har i skrivende stund fået mere end 15.000 'likes' og flere har kommenteret opmuntrende kommentarer. 

Én af for eksempel skrevet: "[...] Jeg er helt enig med dig," og en anden har skrevet: "Tak for at sige det!! Så mange piger har det skidt med deres kroppe ud fra, hvad de ser på Instagram... De burde se sådan et opslag som det her noget oftere."

En tredje har ligeledes skrevet: "Jeg er helt enig med, hvad du siger, sociale medier er så falske."

Læs også

Overraskende: Putin har sagt undskyld

 

 

Dagens Gossip