Johnny filmer udmagret mand i smug - da han kigger nærmere, ved han, han må gøre noget helt usædvanligt

Nils Würtzenfeld

355 uger siden

|

28/09/2017
Viralt
Foto: Johnny Servantez/Facebook
Foto: Johnny Servantez/Facebook
Et møde med en syg og svækket hjemløs fik amerikanske Johnny Servantez til tasterne på Facebook. Nu har historien taget en vild drejning.

Dagens topnyheder

​23. september kom amerikanske Johnny Servantez gående i Indianapolis i USA i krydset mellem Thompson og Madison, da han pludselig gjorde et syn, der gik ham til at stoppe op med en smertende fornemmelse.

Foran ham i en midterrabat sad nemlig en hjemløs mand, som i den grad havde brug for hjælp. Det skriver The Indy Channel.

Manden var underernæret i sådan en grad, at hans ribben og knogler tydeligt stak ud og fik ham til at se sygelig tynd og medtaget ud.

Johnny Servantez vidste straks, at han måtte hjælpe manden, selvom han ikke normalt giver penge til hjemløse.

Derfor gav han den stakkels mand lidt penge til mad, hvorefter han i al forsigtighed tog et billede af manden, som han efterfølgende lagde på Facebook med teksten:

- Jeg blev nødt til at give denne fyr noget penge. Jeg giver ellers aldrig tiggere penge, da de 99,9 procent af gangene er svindlere. Men denne fyrs mave var trukket tilbage til hans ryg og hans ribben stak ud,  skrev Johnny Servantez og fortsatte med en opfordring:

Flere forbipasserende har observeret den hjemløse mand. Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook

- Hvis du befinder dig mellem Thompson og Madison så giv ham nogle penge. Den mand er ikke frivilligt blevet så skide tynd. Jeg har set tydne narkomaner, men denne mand suler, skrev den påvirkede mand, og lagde opslaget på Facebook for at opfordre andre til at hjælpe den hjemløse mand.

Hurtigt gik Johnny Servantexs opslag viralt, og billedet er siden blevet delt næsten 1.700 gange.

Opslaget førte ikke blot til, at adskillige personer opsøgte den hjemløse mand for at hjælpe ham med mad og penge, men også at billeder og teksten nåede frem til Danny Rhodes, der ikke kunne tro, hvem han så på billedet.

Den hjemløse mand i rabatten viste sig nemlig at være Johnny Rhodes - Danny Rhodes’ bror, som han ikke havde set i syv år.

Heldigvis har flere personer opsøgt Johnny Rhodes for at hjælpe ham. Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook

Sidst de to brødre så hinanden, var da deres mor døde i 2010, og siden havde Danny Rhodes mistet kontakten til sin bror, der allerede dengang havde problemer med alkohol og stoffer.

- Jeg har det fysisk dårligt lige nu. Jeg kan slet ikke tro, at nogen lever på den måde og har det så skidt, lød det fra Danny Rhodes efter at være blevet konfronteret med det uhyggelige foto af broderen.

Johnny Rhodes har fået bragt både mad og tøj af fremmede, der har læst hans historie. Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook

Med det samme påbegyndte Danny Rhodes en eftersøgning af broderen, der dog var svær at finde frem til.

Det første til, at en kvinde ved navn Amy Renae Smith skabte en Facebook-side med titlen ’Searching for Johnny Rhodes’ (leder efter Johnny Rhodes, red.), som havde til formål at finde frem til den hjemløse mand.

Her ses Johnny Rhodes (tv.) sammen med sin mor og broderen Danny Rhodes. Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook

Og mandag lykkes det så endelig at genforene Johnny Rhodes med den familie, han mistede kontakten til for syv år siden.

Danny Rhodes har siden fortalt, at Johnny Rhodes ikke ønsker familiens hjælp til at komme på fode, men at til gengæld vil holde kontakten med familien og med den lykkelige bror.

Siden har også Facebook-gruppen ændret navn fra ’Searching for Johnny Rhodes’ til ’Team Johnny Rhodes’.

- Fordi Johnny er fundet, og i øjeblikket har det godt, har denne gruppe ændret navn for at støtte hans daglige ve og vel, lyder det i en opdatering på gruppen.

Og tirsdag kunne gruppens 802 følgere læse, at Johnny havde fået op til flere måltider, et bad, rent tøj og et værelse med en ordnelig seng, kabel-tv, et køleskab og en mikrobølgeovn.

Læs også: Søren bestilte en kagemand i Føtex til sin 2-årige søns fødselsdag - det gik ikke efter planen