Kvinde nægtede mørkhudet pige at sætte sig på bussen - da reagerede Aleksander med det samme

Det opstod pludselig en ubehagelig oplevelse i bussen, da en kvinde nægtede en mørkhudet pige at sætte sig ved siden af hende. Men kvindens flabede attitude ville Aleksander ikke finde sig i.

Da norske Bror Aleksander Åmot tog bussen fra sin hjemby Bodø i onsdags, oplevede han noget ganske ubehageligt, som han siden har fortalt om på Facebook.

Siddende helt fremme i bussen kunne Bror Aleksander Åmot se to piger på mellem 10 og 14 år stige på bussen, hvor den ene spurgte, om hun måtte tage pladsen ved siden af ham.

Det måtte hun selvfølgelig gerne, men da den anden veninde henvendte sig til en midaldrende dame, der havde et ledigt sæde ved siden af sig, sagde den ældre kvinde noget, som fik Bror Aleksander Åmot til at dreje hovedet af forbløffelse.

- Mine skattepenge går til, at folk som dig kan køre gratis i bus. Og det får du, men så må du stå, havde kvinden sagt til den yngre pige.  

Læs også

Mor hylder ‘mirakelcreme’ til 35 kroner, som helbredte datterens smertefulde eksem

Men det blev for meget for Bror Aleksander Åmot, der selv henvendte sig til den cirka 50-årige kvinde:

- Jeg spørger så damen, om hun har betalt ekstra for at tage sin håndtaske med. Da hun svarer nej, så siger jeg, at hun er fjollet, hvis hun tror, at pigernes rejse kommer ud af hendes skattepenge.

- Det kan ligeså godt være min penge, der dækkede deres rejse eller hendes livsvigtige medicin, siger Bror Aleksander Åmot til kvinden.  

Men det var ikke nok. 

Bror Aleksander Åmot rejste sig op og tilbød den 10-årige pige sin siddeplads og henvendte sig igen til den midalderende kvinde, der havde spærret den frie siddeplads med sin håndtaske

- Nu kan du jo passende flytte din taske, for jeg har jo betalt for min billet, ligesom dig, så jeg opfylder vel dit krav til siddepladser? Så kiggede hun bare på mig, hvorefter jeg tog hendes taske, satte den på hendes skød og tog pladsen ved siden af hende, skriver Bror Aleksander Åmot i sit opslag på Facebook. 

Læs også

Chef i Rema raser over kunde: 'Du fik min kassemedarbejder til at bryde grædende sammen'

Det har fået folk til tasterne på Facebook, hvor næsten 1000 mennesker har reageret på opslaget, hvilket Bror Aleksander Åmot kan mærke:

- Jeg har fået utrolig mange sms’er og positive beskeder på Facebook som støtter mig i det jeg gjorde. Selv byens borgmester har sendt mig mig en besked og sagt tak, så det har været meget overvældende med så meget positiv respons, siger Bror Aleksander Åmot til Dagens.dk.

Læs selv hele Bror Aleksander Åmots oplevelse i bussen her: 

Kvinder advarer mod populær bh: 'Jeg har aldrig i mit liv haft så ondt'

 

Dagens Gossip