Kvinde ser en brun klump i vandet: Pludselig fik kvinden travlt

08/12/2023 10:18

Nicolai Steinicke

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pludselig fik hun travlt.

Mest læste i dag

Da en kvinde for nylig gik nær Coombs Pond i Australien, lagde hun mærke til en underlig brun klump, der svævede målløst rundt i mudderet. Den bekymrede forbipasserende vidste, at hun var nødt til at tage et nærmere kig.

Ved nærmere eftersyn indsete kvinden, at pelsbolden faktisk var en wombat. Dette var temmelig overraskende. Ifølge Woofpurnay Veterinary Hospital kan wombats godt lide vand, og selvom de kan svømme, gør de det normalt kun i meget korte perioder.

Kvinden kaldte på sin mor, som hurtigt ankom med en kajak. Ved hjælp af bådens pagaj, førte forbipasserendes mor forsigtigt wombaten tilbage til land. Det skriver The Dodo.

Med dyret sikkert på land, ringede kvinderne til eksperterne fra Wombat Rescue for hjælp.

"En meget usædvanlig redning skete i dag," skrev Yolandi Vermaak, præsident og grundlægger af Wombat Rescue, i et Facebook-indlæg om redningen. "Og hvis det ikke var for offentlighedens indgriben, ville denne wombat være druknet."

Wombat Rescue-frivillige fandt den vandloggede wombat liggende under en busk, dækket af græs og kviste. Redningsfolkene flyttede forsigtigt wombaten ind i en kasse og transporterede ham til redningscenteret for yderligere undersøgelse.

Sikkert i redningscenteret begyndte wombaten sin langsomme bedring.

"De første par dage var hårde, da han var meget syg, meget træt og bare sov," sagde Vermaak. "Han spiste eller drak intet, men det var forventet. Han blev overført til en af vores plejere et par dage senere, [hvor] han havde en større, men stadig lille indhegning, hvor vi kunne lade ham gå rundt lidt, men ikke for meget, så vi ikke overanstrengte hans lunger. Han tilpassede sig virkelig godt her. Han har mental stimulering, ting at lege med, som et hængende dæk - og han elsker det dæk."

Selvom denne wombat endnu ikke er ude af farezonen, er redningsfolkene håbefulde om, at han snart vil finde tilbage til naturen.

"Hans udsigter ser gode ud," sagde Vermaak. "Når vi er fuldt tilfredse med, at han er i sikkerhed, vil vi slippe ham fri i nærheden af, hvor han blev fundet."

Foto: Facebook