Kvinde står frem og fortæller om sin voldtægt - sammen med sin voldtægtsmand

Nils Würtzenfeld

388 uger siden

|

09/02/2017
Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Et voldtægtsoffer har taget det utænkelige skridt og har ladet sig genforene med sin voldtægtsmand. Sammen fortæller de om tragedien for at gøre andre klogere på voldtægt.

Dagens topnyheder

Det startede som en romantisk teenageforelskelse, men sluttede som et mareridt for islandske Thordis Elva.

Da hun var 16 år, forelskede den unge pige sig nemlig i den 18-årige australier, Tom Stranger, der var kommet til landet som udvekslingsstudent. Det skriver Daily Mail.

De to blev hurtigt kærester, men efter en måned sammen var parret til en julefest, hvorefter forelskelsen hurtigt blev vendt fuldstændig på hovedet.

Efter at den unge Thordis Elva havde drukket for meget til festen, blev hun fulgt hjem af Tom Stranger.

- Det var ligesom et eventyr. Hans stærke arme rundt om mig, da han lagde mig ned på min seng, husker Thordis Elva, men i næste nu indtraf tragedien.

For pludselig begyndte den australske mand at forgribe sig på hende, mest hun var for fuld til at sige fra.

- Han begyndte at tage mit tøj af og lagde sig ovenpå mig. Mit hovedet var klart nok, men min krop var for svag til at stritte imod, lyder det fra Thordis Elva, der efterfølgende blev voldtaget, mens hun kun kunne stirre på sit vækkeur.

- Lige siden den nat har jeg vidst, at der går 7.200 sekunder på to timer.

Tom Stranger har siden voldtægten forklaret, at han i dagene efter gennemgik det hele i sit hoved igen og igen. Han endte dog med at fortrænge sandheden ved at overbevise sig selv om, at der ikke var tale om voldtægt - kun sex. 

Efter et par dage gik parret fra hinanden, og siden rejste Tom Stranger hjem til Australien. I årerne efter forsøgte han at leve videre på den løgn, han havde opbygget, mens Thordis Elva kæmpede med de traumer, som voldtægten havde forårsaget.

- Jeg er opvokset i en verden, hvor piger bliver fortalt, at de bliver voldtaget af en grund. Fordi deres trøjer var for korte, fordi de smilede for meget, fordi deres deres ånde lugtede af alkohol. Og jeg var ’skyldig’ i alle disse ting, så skylden måtte jo være min, fortæller hun, mens hun mindes den skam, hun i årevis bar rundt på.

Det var først ni år senere, da Thordis Elva var tæt på at lide et nervøst sammenbrud, at hun valgte at gøre noget drastisk. Hun skrev derfor et brev til Tom Stranger for at få svar.

Efterfølgende skrev australieren retur og forklarede, hvordan han havde fordrejet sandheden for at kunne leve med skylden.

De to skrev frem og tilbage, hvilket med tiden hjalp Thordis Elva til at forstå, at skylden aldrig havde været hendes.

Til sidst blev de to enige om at mødes – 16 år efter voldtægten. På den måde kunne Thordis Elva nemlig få talt ud om den skæbnesvangre nat, der havde hjemsøgt hende lige siden.

De to mødte i Cape Town i Afrika, hvor de i en uge fik talt ud om voldtægten.

- I mange år var alt jeg ønskede at såre Tom tilbage ligeså dybt, som han havde såret mig, forklarer Thordis Elva, men efter en uge i Cape Town, indså hun, at tilgivelse var det rigtige.

- Lys havde vundet over mørke. Der er håb efter voldtægt.

Siden er de to blevet enige om at fortælle deres historie – sammen.

Det har resulteret i en fælles bog og senest i en fælles optræden i tv-programmet TED Stage, hvor både Thordis Elva og Tom Strange fra en scene fortæller om deres både tragiske men også inspirerende historie.

Programmet blev optaget sidste år, men bliver nu delt mange steder på nettet, for at gøre andre klogere af parrets fortælling.