Lærer fyldte syltetøjsglas med golfbolde: Grunden giver eleverne påmindelse, som de aldrig glemmer

Henrik R

151 uger siden

|

24/08/2021
Viralt
Privatfoto
Privatfoto
Det vides ikke om denne historie er sand eller ej, men intet desto mindre er det en vigtig livslektion, som vi opfordrer folk til at læse.

Dagens topnyheder

En mandlig skolelærer valgte en dag at skippe den almindelige undervisning for at give sine elever en lektion om livet ved hjælp af et syltetøjsglas, golfkugler, småsten, sand og kaffe. Det skriver det norske blad glabladet.no.

Uden at sige noget stillede læreren et tomt syltetøjsglas foran eleverne og begyndte at fylde det med golfbolde. Da der ikke kunne være flere bolde i glasset, spurgte han klassen, om de var enige i, at det var fyldt. Det var eleverne enige i.

Men så begyndte læreren at hælde småsten ned mellem golfboldene og spurgte igen klassen, om de syntes, glasset var fuldt. Det gjorde de. Så fandt læreren en pose sand frem, som han hældte ned mellem boldene og stenene. Igen mente klassen, at nu var glasset proppet.

Bagefter tog læreren to kopper kaffe og hældte i glasset, således at alle hulrum forsvandt. Imens grinede eleverne, hvortil læreren sagde:

"Forestil jer, at dette glas repræsenterer jeres liv. Golfboldene er de vigtige ting: familie, veninder, børn, et godt helbred, venner og fritidsinteresser. Simple ting, som hvis alt andet forsvandt, ville de stadig give dig et lykkeligt liv. De småsten er andre ting af betydning: job, hus og din bil. Sandet repræsenterer alle andre gøremål."

Efter en lille pause tilføjede læreren:

"Hvis du sætter sandet ned i glasset først, er der ikke plads til hverken småsten eller golfboldene. Det samme gælder for livet i almindelighed. Hvis du bruger al tid og energi på de små ubetydelige ting, bliver der aldrig plads til de ting, der er vigtige. Derfor skal du være opmærksom de ting, der er vigtige for din lykke: lege med børnene, tag vare på dit helbred, inviter dine kære ud på middag og brug tid på din hobby. For der vil altid være tid til at gøre huset rent. Prioriter golfbolde, resten er bare sand."

Da en elev spurgte, hvad kaffen repræsenterede, smilede læreren og svarede:

"Det er blot for at vise, at uanset hvor travlt livet kan synes, er der altid plads til en par kopper kaffe med en ven."   Du kan se en video herunder, der viser den smukke livslektion: