Denne lærers klamme men effektive lektie om bakterier går nettet rundt

Ane Sørensen

357 uger siden

|

15/09/2017
Viralt
Foto: Donna Gill Allen
Foto: Donna Gill Allen
En amerikansk skolelærer laver et smart eksperiment, når hun skal lære sine unge elever at vaske hænder.

Dagens topnyheder

Bakterier, hygiejne og vigtigheden af at vaske sine hænder er ikke umiddelbart det mest spændende emne for en flok små skoleelever.

Men en amerikansk skolelærer brugte en ganske kreativ metode, da hun skulle lære sine elever om netop hygiejne og spredning af bakterier.

Donna Gill Allen tog tre skiver toastbrød, puttede dem i plastikposer og hang dem op i klasselokalet. Men først håndterede hun brødet på forskellige måder: Først tog hun handsker på og puttede en skive ned i en pose, hvor der stod ‘kontrolleret’.

Foto: Donna Gill Allen

Derefter vaskede Donna Gill Allen sine hænder og puttede skive nummer to i en pose med skriften ‘rene hænder’. Til sidst tog hun den tredje skive og lod alle eleverne røre ved den, før hun puttede den ned i den sidste pose, hvor der stod ‘snavsede hænder’.

- Se hvordan brødet forandrer sig med tiden på grund af bakterier. Den er virkelig fedt og en god måde at lære vigtigheden af at vaske hænder, skriver Donna Gill Allen i et opslag på Facebook.

Siden Donna Gill Allen skrev opslaget den 13. august er det gået viralt med 47.000 reaktioner, knap 71.000 delinger og mere end 14.000 kommentarer fra andre facebookbrugere.

Blandt andet fra andre skolelærere, som er vilde med Donna Gill Allens trick og siger, at de selv vil afprøve det lille eksperiment med deres egne elever.

Du kan læse hele Donna Gill Allens opslag lige herunder.