Mand afslører: Sådan bruger du hår til at genoplive planter

Foto: Instagram

En mand har delt et simpel trick, som han hævder hjælper med at genoplive døende planter. Det eneste du skal bruge, er dit eget hår.

31-årige Armen Adamjan påstår, at han har fundet på et trick, der kan genoplive døende planter, efter at have ønsket om at finde et formål for hans omstrejfende hår i hjemmet.

Læs også

Insekter fra helvede: Parasit gør cikader til sexgale zombier

Armen forklarer ikke hvorfor han gjorde det, eller hvordan han kom på ideen, men fortæller blot, at man ved hjælp af tabt hår, kan få næsten døde planter til at spire igen.

Armen er oprindeligt fra Rhode Island i USA, men nu bor i Danmark, og har i et eksperiment, taget hår fra sin hårbørste, og placeret i jorden ved en af sine planter, mens han havde en lignende plante ved siden af, som ikke fik samme behandling. Og resultatet er forbløffende.

Han hævder, at planten med hår voksede hurtigere og højere end den anden og har delt resultaterne på sociale medier, hvor mange er blevet forundrede over tricket, der også har skabt stor debat - det skriver The Mirror.

Armen sagde: "De fleste af mine ideer sker spontant, som med planten og håret. Jeg vågnede op og børstede mit hår, og da jeg så på børsten tænkte jeg på, om der var noget håret kunne bruges til,”

“Det virkede lidt skørt til at starte med, men jeg opdagede, at hår har et højt indhold af nitrogen,” - siger Armen og fortsætter:

"Jeg vidste, at kvælstof er afgørende for planternes vækst - uden kvælstof bliver planterne gule og kan ikke vokse højere. Det var her, jeg besluttede mig for at udføre et eksperiment: To identiske planter, på samme vækststadie, med jord af samme kvalitet,”

"Men i en af dem begravede jeg en hårkugle ved siden af plantens stamme. I løbet af de næste seks uger voksede planten med håret begravet, hurtigere og højere end den uden. Jeg eksperimenterede derefter med et andet sæt frøplanter og bemærkede den samme progression,” - siger han og tilføjer:

"Helt ærligt, jeg var lidt overrasket over, hvor hurtigt jeg så resultater, eftersom hår kan tage et stykke tid om at nedbrydes, men jeg var spændt på at dele dette trick med verden."

Og at dele tricket med verden, er præcis hvad Armen har gjort. Han har over 1,2 millioner følgere på TikTok, delte også hacket på sin Instagram-side, hvor han har over 100.000 følgere.

I klippet, viser han kameraet en hårbørste fyldt med hår.

Han siger: "Menneskehår indeholder store mængder kvælstof, og det bedste er, at det tager et stykke tid for det at nedbryde, hvilket betyder, at hver gang du vander dine planter, frigives kvælstof i jorden.

"Hvis en af dine planter pludselig holder op med at vokse, eller de nederste blade bliver gule, kan det betyde, at den mangler kvælstof."

 

Læs også

Soldat skal for retten: Gav kolleger cannabis-kager inden øvelse

Videoen har indtil videre modtaget mere end 8.000 likes på Instagram og er blevet set mere end 28.000 gange på TikTok, hvor seerne benytter sig af kommentarfeltet for at dele deres tanker.

 

Folk var især imponerede over, at Armen også afslørede, at hår fra kæledyr også virker.