Mor får sin 6-årige søn til at tage blomster med i skole og sige undskyld - nu bliver hun hyldet

Nils Würtzenfeld

370 uger siden

|

13/06/2017
Viralt
Foto: Zowiie Williams/Facebook
Foto: Zowiie Williams/Facebook
En mor bliver nu hyldet, efter hun tog en alvorssank med sin søn om, hvordan man bør behandle andre.

Dagens topnyheder

For en uge siden kom Zowiie Williams’ seksårige søn, Callum, nedslået hjem fra skolen, hvor en trist hændelse havde fundet sted. 

Den lille dreng var tydeligvis mærket af situationen, og der skulle heller ikke gå længe, før han gik til bekendelse og fortalte sin mor om episoden, der havde udspillet sig samme dag i skolen.

- Hans ’kæreste’ havde leget med sine veninder, og de ønskede ikke, at Callum skulle være med i legen, da den kun var for piger, fortæller Zowiie Williams til britiske Metro.

Kvinde fra byen Bangor i Nordirland forklarer videre, at afslaget havde fået hendes søn til slukøret at søge tilflugt hos sine venner.

- Han var ked, at han var blevet holdt udenfor, og fortalte derfor sin kammerat, hvad der var sket. Derefter fortalte kammeraten ham, hvad han skulle sige, fortæller Zowiie Williams, der ikke ønsker at gentage de grimme ord.

Seksårige Callum. Foto: Zowiie Williams/Facebook

- Han havde efterfølgende sagt nogen ord, som aldrig bør forlade en seksårigs mund, mens han ’slog op’ med hende foran de andre børn, fortæller moderen.

Da den triste drenge senere kom hjem, gik han til bekendelse hos sin mor og fortalte, at han havde det dårligt over den måde, han havde behandlet pigen, Billy-Rea.

- Han sagde til mig, at han havde dårlig samvittighed, og at han havde begået en fejl, fortæller Zowiie Williams, der efterfølgende ringede til Billy-Reas mor for at sikre sig, at pigen var okay.

Pigens mor kunne dog fortæller, at Billy-Rea havde været ret ulykkelig over Callums hårde ord, hvilket gjorde Zowiie Williams skuffet over sin søn.

- Jeg forklarede ham, at han under ingen omstændigheder burde have været led, og at han ikke skal sige onde ting, når han er sur – heller ikke selvom andre beder ham om det. Derefter spurgte jeg, hvad han syntes, han burde gøre, og han svarede, at han gerne ville undskylde, forklarer Zowiie Williams.

Moderen Zowiie Williams. Foto: Zowiie Williams/Facebook

Pludselig fik Callum en kvik idé. Han havde nemlig flere gange observeret, hvordan hans stedfar Ricky havde købt blomster til Zowiie Williams, når de var blevet uvenner.

- Jeg forklarede ham, at blomsterkøb ikke automatisk kunne fikse problemet og understregede, at han ikke kunne være led og så rode bod på det med noget materielt. Jeg gentog endnu en gang, at man aldrig måtte være ondskabsfuld, og det forstod han, forklarer Zowiie Williams.

Dagen efter fulgte hun Callum i skolen, men på vejen stoppede de for at købe blomster.

Zowiie Williams fortæller, at hun det sidste stykke før klasseværelset virkede mere nervøs end sin søn, der gik igennem døren med rank ryg og et lille smil.

Ifølge Zowiie Williams blev Callums klasselærer noget forvirret, da den lille fyr trådte ind i klassen med blomsterne og gik direkte over til Billy-Rea.

Har sagde Callum højt foran hele klassen:

- Billy-Rea de her er til dig. Jeg er ked af, at jeg var led i går.

Callum på vej i skole med blomsterne. Foto: Zowiie Williams/Facebook

Den rørende undskyldning gik dog rent hjem hos den lille pige, der hurtigt tilgav Callum hans ubetænksomhed dagen før.

- Han spurgte, om de skulle være kærester igen. Lad og lige huske på, at de kun er seks år, men de har nærmest været uadskillelige siden den første dag i skolen, forklarer Zowiie Williams og fortæller, at Billy-Rea straks tog imod blomsterne.

- Hun tog dem og gav ham et stort knus. Hun havde det største smil på læberne, og han forlod skolen den dag, mens han holdt hende i hånden, fortæller en begejstret Zowiie Williams.

Siden har moderen fortalt om episoden i et Facebook-opslag, der har fået over 13.000 likes.

Adskillige andre forældre har efterfølgende rost Zowiie Williams for hendes måde at håndtere episoden på, men selv forklarer hun som en selvfølge:

- Når din dreng sårer en piges følelser, så er det vores opgave som forældre at få ham til at forstå, at ting, man siger i vrede, kan mærkes af andre.