Mor filmer 10 måneder gamle Olivia - men optagelsen afslører en alvorlig sygdom

Ane Sørensen

388 uger siden

|

13/02/2017
Viralt
Foto: Screendump fra YouTube
Foto: Screendump fra YouTube
Den britiske mor Jade Bambers advarer andre forældre med optagelser af sin lille datters anfald.

Dagens topnyheder

En video med britiske Jade Bambers 10 måneder gamle datter Olivia florerer i øjeblikket på internettet. Her ser man lille Olivia ligge i sin seng, mens hun har et epileptisk anfald.

Olivia lider nemlig af infantile spasmer, som er en alvorlig form for epilepsi hos spædbørn. 

Det skriver Mirror.

Men ifølge Jade Bambers kan det sommetider være svært at genkende lidelsen, da den kan forveksles med hikke eller refluks. Derfor har hun valgt at dele videoen som en advarsel til andre forældre.

- Når du først har set anfaldet, vil du ikke glemme, hvordan det ser ud. Derfor valgte jeg at dele videoen. Hvis en mor ser det ske med sin baby eller venners baby, eller endda et barn i vuggestuen - så vil de kunne genkende det, siger Jade Bambers.

Olivia fik sin diagnose i november sidste år, da hun tilfældigvis var hos lægen på grund af en infektion i sin fingernegl.

- Lægen havde taget hendes temperatur og tjekket hende, og hun lå der og var glad og smilende. Pludselig smed hun sine arme i luften. Lige efter begyndte Olivias øjne at rulle rundt, og hun blev blå, siger Jade Bambers. 

Infantile spasmer kan i værste fald have voldsomme konsekvenser som hjerneskader eller en ringe mental udvikling. 

Olivia blev bragt på hospitalet og udviklede efterfølgende en trækning, hvor hendes arme røg i luften. Lægerne bad Jade Bambers om at filme dette, så de kunne se, hvad der skete med hende.

Da de så optagelserne vidste de straks, at Olivia led af infantile spasmer. Hendes hjerne blev scannet, og hun er siden blevet behandlet med medicin. 
Se optagelserne med lille Olivia i videoen lige herunder.

Du kan læse mere om infantile spasmer lige her.