Mor finder sin 8-årige søn døende på en kirkegård: 'Han lå i en pøl af blod'

Ane Sørensen

400 uger siden

|

08/11/2016
Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Hun havde givet ham lov til at lege i 10 minutter, da det pludselig bankede på døren.

Dagens topnyheder

Britiske Stephanie Griffin gennemlevede enhver moders værste mareridt, da hun pludselig mistede sin otteårige søn Ciaran den 26. maj sidste år.

Drengen havde fået lov til at gå udenfor og lege med sine venner i en park nær familiens hjem i den skotske by Glasgow. Ciaran gav sin mor et kys og fortalte, at han elskede hende, før han tog afsted. Det blev sidste gang, at 25-årige Stephanie Griffin talte med sin søn.

Det skriver Mirror.

Mandag fortalte forældrene Stephanie Griffin og Ryan Williamson samt stedfaderen Thomas McGee for første gang historien om den skæbnesvangre dag i retten i Glasgow.

Minutter senere bankede det på familiens dør. En af Ciarans venner fortalte, at sønnen var kommet til skade. Ciarans stedfar Thomas McGee løb ud af døren og fandt drengen liggende livløs under en gravsten på en nærliggende kirkegård. Ciaran havde leget med vennerne, da den store sten pludselig væltede ned over ham.

Da Stephanie Griffin kom hen på kirkegården bad Thomas McGee hende om at holde sig væk fra sønnen. Men det ville hun ikke.

- Jeg vendte mig om og så ham ligge på jorden og så snart, jeg så ham, vidste jeg, at der var sket noget meget slemt. Der kom blod ud af hans ører og næse, han lå bare i den her pøl, der omgav ham, fortalte Stephanie Griffin i retten.

Moderen tjekkede Ciarans puls og forsøgte at vække ham. Hun faldt til jorden og råbte og skreg.

En ambulance nåede frem til stedet og kørte Ciaran på hospitalet. Her forsøgte de at redde drengens liv, men det var desværre forgæves. En obduktion af Ciaran viste efterfølgende, at han havde fået skader i hovedet og på halsen samt på hjernestammen forårsaget af et øjeblikkeligt hjertestop.

Stephanie Griffin har forklaret, hvordan hun tidligere have advaret sin søn mod at lege på kirkegården, fordi det var farligt og mangel på respekt for de afdøde, som lå begravet på stedet.

Efter den frygtelige hændelse fandt Stephanie Griffin ud af, at der var et hul i muren på kirkegården. Beboere i lokalområdet skulle have forsøgt at få hullet lukket årevis. Faderen Ryan Williamson hævdede i retten, at Ciaran ikke ville være kommet ind på kirkegården og stadig være i live, hvis hullet ikke havde været der.

Afhøringen af drengens pårørende skulle være med til at klarlægge, om rimelige forholdsregler kunne have forhindret den frygtelige ulykke på kirkegården.

Forløbet i retten er endnu ikke afsluttet.