Mor tvang sin raske datter til at spille handicappet i årevis: Så tog pigen en frygtelig hævn

11/05/2017 13:30

Nils Würtzenfeld

Viralt
Foto: YouTube/HBO
Foto: YouTube/HBO
En helt utrolig historie om en mor og hendes tilsyneladende handicappede datter bliver nu til en dokumentarfilm.

Mest læste i dag

Da den amerikanske kvinde Gypsy Rose Blanchard sidste år gik ind i en retssal i staten Wisconsin og indrømmede, at hun havde myrdet sin egen mor, blev det begyndelsen på en fuldstændig bizar og chokerende fortælling.

Det skriver britiske Independent.co.uk.

23-årige Gypsy Rose Blanchard havde nemlig indtil da været handicappet og havde siden barndommen været lænket til sin kørestol.

Derfor kom det som en chok for alle - især kvindes far, Rod Blanchard - at hun pludselig kunne gå normalt og intet fejlede.

I retten fortalte Gypsy Rose Blanchard dog en historie, som hurtigt skulle ryste de tilstedeværende endnu mere.

Det viste sig nemlig, at den 23-årige kvinde siden sin tidlige barndom var blevet tvunget til at spille handicappet af sin mor, Dee Dee Blanchard, som hun havde boet sammen med i hjemmet i Springfield i staten Missouri.

Foto: YouTube/HBO

Foto: YouTube/HBO

I årevis sad pigen lænken til en kørestol, mens kun hende og moderen var klar over, at det hele var en løgn.

Overfor andre mennesker forklarede moderen, at Gypsy Rose Blanchard led af en række sygdomme – deriblandt leukemi og muskelvind.

Selv faderen, Rod Blanchard, som ikke boet sammen med mor og datter, blev ført bag lyset og var derfor i chok, da datteren kom gående ind i retsbygningen.

- Hvad er det, der er foregået alle disse år? Var det eneste spørgsmål, som faderen kunne stille i retten.

Foto: YouTube/HBO

Foto: YouTube/HBO

- Jeg troede fuld ud på, at hun oprigtigt var syg. Dee Dee var virkelig god til at overbevise mig om, at der var et problem, har Rod Blanchard senere forklaret.

Til sidst blev de mange løgne dog for meget for Gypsy Rose Blanchard, der i juni 2015 stak sin 48-årige mor ihjel, hvorefter hun loggede på Facebook og skrev; ’kællingen er død’.

Året efter valgte hun selv at gå til bekendelse, da hun i retten i Wisconsin fortalte om både mordet og de mange år fanget i et opdigtet handicap.

Kvindens ufattelige historie har siden skabt sympati – selv hos anklagemyndigheden, hvor anklager Dan Patterson har tilbudt en strafnedsættelse til Gypsy Rose Blanchard, så den hun ’kun’ kommer til at tilbringe 10 år i fængsel.

Foto: YouTube/HBO

Foto: YouTube/HBO

Den utrolige historie har, siden den kom frem i medierne sidste år, skabt meget opmærksomhed, og nu er tragedien ligeledes blevet til dokumentarfilmen ’Mommy Dead and Dearest’, der bliver sendt på HBO 15. maj.

I dokumentaren har man især udforsket forholdet mellem mor og datter, samt hvorfor Dee Dee Blanchard valgte at lyve sin datter syg i så mange år.

Det har blandt andet været foreslået, at den forstyrrede mor muligvis har lidt af Münchausens syndrom – en tilstand, hvor en person opfinder symptomer og sygdomstegn, som ikke eksisterer i virkeligheden.

Andre har dog hævdet, at Dee Dee Blanchard løj sin datter syg med det formål at tjene tusinder af dollars på donationer fra venner og frivillige.

Du kan se en trailer for dokumentaren herunder: