Mors straf til datter møder modstand: “Det kan traumatisere mig”

Foto: Shutterstock.

Nu er moren i tvivl, om hun har håndteret situationen okay.

En mor har brug for hjælp. Derfor har hun valgt at dele sit dilemma på mediet Reddit. 

Her spørger hun, om hun opfører sig som en idiot, når hun vælger at udsætte sin datter for det samme, som datteren har gjort mod moren.

Læs også

Hun måtte ikke komme med til gallafest på grund af denne kjole

Kvinden forklarer, at der har været en anspændt stemning i hjemmet på grund af forholdet til hendes 17-årige datter.

"Hun er et sted i livet, hvor hun forsøger at gøre oprør mod enhver autoritet og bruger ' jeg er næsten voksen'-kortet til at retfærdiggøre sig selv," skriver den 42-årige mor.

"For eksempel har der været tidspunkter, hvor hun forlader huset om morgenen og ikke fortæller mig, hvor hun skal hen. Eller siger, at hun 'er voksen nok' til at nægte, når jeg beder hende om at gøre sit værelse rent eller gøre andre huslige pligter,” forklarer moren.

”I går gav min datter mig en liste over alle de fejl, som hun synes, jeg har som person”, skriver moren og uddyber, at det blandt andet går på morens udseende.

"Jeg ville have værdsat, hvis listen havde handlet om fejl i mit forældreskab eller ting, jeg kan forbedre, men de var alle et angreb på min person,” skriver hun.

Foto: Shutterstock.

”Jeg var ret fornærmet og ked af det, da jeg var færdig med at læse den. Jeg fortalte min datter, at jeg ville have hende til at lave en liste over sine egne fejl - som den, hun lavede om mig, og derefter give den til mig, så vi begge kan snakke om vores fejl,” skriver moren.

Datteren fik samtidig at vide, at hun ikke kunne bruge sin mors bil, før hun skrev listen.

"Min datter sagde, at jeg er et røvhul, en dårlig forælder, og det vil traumatisere hende at lave denne liste om sig selv.”

Deler vandene

På Reddit spørger moren, om hun opfører sig som en idiot, når hun beder sin datter om at lave sådan en liste. Her er meningerne delte.

"Du skal ikke gøre rent på ikke hendes værelse. Lad det blive så ulækkert, at hun ikke har andet valg end at rengøre det. Hun lyder som en rigtig møgunge. Og 17 år er for gammel til, at det kan være en undskyldning,” lyder det kontant fra en, der bliver bakket op af en anden

“Du kan sagtens bede hende om endnu mere. Hvis hun påstår at være voksen, så kan hun også overtage flere huslige gøremål.”

Der er dog også andre, der mener, at morens måde at straffe datteren på ikke er den rigtige.

“Jeg forstår godt tanken bag straffen, men det er nok ikke den bedste måde at gøre det på. Børn kan være rigtig grove, når de eksperimenterer med grænser. Personligt ville jeg nok undskylde og derefter have en lang snak om, hvad det egentlig vil sige at være ‘næsten voksen’”, lyder rådet fra en tredje.

Læs også

Lortedag: Fly tømte toilet over 16-årigs fødselsdagsfest

 

 

 

Dagens Gossip