Ny forskning: Skaldede mænd opfattes højere, stærkere og langt mere maskuline

Nils Würtzenfeld

355 uger siden

|

17/09/2017
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du måtte vinke farvel til håret på hovedet? Så sig i stedet goddag til gode nyheder for de skaldede.

Dagens topnyheder

Det er muligt, at du med årerne er blevet skaldet som et æg og ikke har et eneste hovedhår at prale af.

Til gengæld kan du prale af, at folk opfatter dig som både stærkere og mere maskulin i forhold til dine behårede venner.

De positive nyheder for skaldede mænd kommer efter at forskere fra University of Pennsylvania har kigget nærmere på tre forskellige studier, hvori man har spurgt personer af begge køn, hvordan de opfatter skaldede mænd.

I det første studie, der begrænsede sig til 59 testpersoner, blev skaldede mænd udråbt til at fremstå mere dominerende i forhold til mænd med hår på hovedet.

I det næste studie deltog 344 personer.

Efter at have vist deltagerne to illustrationer af den samme mand, der på det ene billede havde hår, og på det andet billede var skaldet, blev de bedt om at vurderer de to ud fra en række forskellige kriterier.

Igen blev den skaldede mand vurderet til at være den mest dominerende, ligesom han oven i købet også blev skudt til at være både højere og 13 procent stærkere i forhold til fuldstændig den samme mand – bare med hår.

I det tredje studie deltog 552 forsøgspersoner, hvoraf størstedelen ligeledes udråbte skaldede mænd til at være de mest maskuline og dominerende.

Alle tre studier er blevet publiseret i Social Psychological and Personality Science journal.

Desværre er der dog også dårligt nyt for de skaldede mænd.

For selvom de blev opfattet som værende både højere, stærkere og mere maskuline, så blev mænd uden hår også vurderet til at være ældre, end de i virkeligheden var.

I studierne er det nemlig blevet fastslået, at skaldede mænd i gennemsnit ser næsten fire gang ældre ud end deres jævnaldrende venner med hår.

Læs også: Dette er den perfekte alder at blive gift – hvis forholdet skal holde