Ny trend eksploderer: Bliv rig ved hjælp af 'snydekoder'

Foto: Shutterstock.com

En mystisk og næsten absurd trend spreder sig lige nu på det sociale medie Tiktok - og måske kan den give det præcis det du gerne vil have.

Vi kender alle snyde koder i videospil, men hvad nu hvis der rent faktisk var måder at bruge dem i det virkelige liv?

Læs også

Mor i vildrede: Folk nægter at bruge sønnens navn

Det sker ikke alt for ofte, men indimellem påstår folk på sociale medier at være i besiddelse af beviser for, at hele vores verden er en stor simulation, eller et kæmpe computerspil vi alle befinder os, og medvirker i. 

Disse ‘beviser’ er som regel i bedste fald tvivlsomme, men nu har en ny trend, der læner sig op af simulations-teorien spredt sig på det sociale medie. 

Ifølge Tiktok-brugere er det muligt, blot ved hjælp af tal, at ‘hacke’ sig til et bedre liv. Og videoer med forklaringer på denne teori spreder sig nu, takket være en bølge af virale indlæg om 'snydekoder' for universet, der har taget det sociale medie med storm - det skriver Unilad.

Ideen er en del af en bredere tendens på Tiktok, der opfordrer brugerne til at 'manifestere' deres egne mål i livet – Påstanden er, at hvis du tænker på noget længe og ‘hårdt’ nok, vil det gå opfyldelse.

Nu har nogle brugere taget tingene et skridt videre ved at fortælle folk, at det er muligt at tilføje et andet niveau til deres 'manifestationer' ved at give bogstavelige koder til universet for at få det, du ønsker.

De er tilsyneladende kendt som 'Grabovoi' koder, og ideen er meget enklere, end du måske tror, og hvis man nogensinde har spillet computerspil, vil teorien i nogen grad være genkendelig. 

Måden hvorpå disse ‘snydekoder’ fungerer, er i virkeligheden bare en række tal, der enten skal skrives ned eller siges højt. For eksempel, hvis du forsøger at komme i form, vil koden '8420692' give dig din 'ønskede krop.' Vil du være YouTube-berømt? Bare skriv '69719024' på et stykke papir og se de nye følgere strømme ind.

Grabovoi troende hævder, at der er en række muligheder for at aktivere snydekoderne, hvad enten det er at skrive dem ned, tegner dem i luften eller bare sige dem højt. Tilsyneladende, så længe du ‘virkelig mener det’, vil universet svare dig.

Grabavoi-hashtagget har indtil videre fået mere end 45 millioner visninger på TikTok og er fuld af indlæg fra brugere, der hævder, at koderne hjalp dem med at få en fladere mave, komme i besiddelse af en stak pengesedler eller endda genforenes med deres ekskærester.

De kan virke som bare en anden TikTok-trend, der bare er trukket ud af den blå luft, men VICE rapporterer, at der faktisk er en interessant – hvis ikke lidt foruroligende – historie bag Grabovoi-ideen. 

Koderne er efter sigende opfundet af Grigory Grabovoy - en russisk matematiker, der engang trak hundredvis af tilhængere til seminarer, hvor han hævdede at have særlige beføjelser, der tillod ham at genoplive de døde.

Desværre for Grabovoy, ser det ud som om han glemte at finde på en kode, der kunne få ham ud af fængsel for bedrag. I 2008 blev han idømt 11 års fængsel for at bedrage forældre til børn dræbt i et skoleskyderi, efter at have fortalt dem, at han kunne bringe deres børn tilbage til livet.

Om denne næsten magiske tendens rent faktisk virker, synes stadig at være noget usikkert, men hvem ved? Det er da et forsøg værd.

Læs også

Forskere: Teori om små hunde bekræftet