Pilot tæt på at blive suget ud af cockpit: Pludselig gik det helt galt

Foto: Shutterstock.com

Der udspillede sig et kæmpe drama i cockpittet på et større airbus-fly, da det ene vindue i cockpittet pludselig faldt ud.

Når man er ombord på et fly som passager, så har man oftest fuld tillid til, at alt foregår som det skal ud i cockpittet. Så længe piloterne forholder sig roligt, så er det også lettere selv at føle sig tryg, selvom man er flere kilometer oppe i luften.

Det var dog alt andet end roligt i cockpittet, da en Airbus A319-100 fra det kinesiske selskab Sichuan Airlines var i færd med en indenrigsflyvning mellem Chogqing til Lhasa.

Læs også

Mand i hospitalsseng: Kort efter bliver han spist

I løbet af flyveturen faldt et af vinduerne i cockpittet ud, og det resulterede i, at den ene pilot var lige ved at blive flået ud af flyveren.

Så gik det galt

Det er Aviation Safety Network der ifølge Check-in.dk beretter om den bizarre episode, der fandt sted den 14. maj 2018.

Efter cirka 40 minutters flyvning da flyet befandt sig i 9.800 meters højde, kunne piloterne høre en lyd i cockpittet. De opdagede en revne i det højre cockpitvindue, som så meget alvorligt ud.

De begyndte derfor en nedstigning, så de kunne nødlande i den nærmeste lufthavn, men under nedstigningen faldt vinduet ud, og så gik det kaldt.

Co-piloten blev slynget ud af sit sæde, og han hang delvist ude af vinduet på grund af den voldsomme dekompressionsluftsstrøm. Den eneste årsag til, at han ikke røg hele vejen ud skyldes, at han havde spændt sin sikkerhedssele.

Slog autopilot af ved en fejl

Piloten lidt ude af vinduet, var dog ikke det eneste problem i cockpittet. Da co-piloten blev slynget ud, ramte han uheldigvis det sidestick, der blev brugt til at kontrollere flyet med. Det endte derfor med, at auto-piloten på flyet blev afbrudt.

I takt med at trykket i kabinen forsvandt, var temperaturen ligeledes faldet til et tocifret antal minusgrader. Flyet begyndte at ryste voldsomt, og kaptajnen der nu skulle styre flyet, havde svært ved at nå sin maske.

Ikke nok med det, så var flere instrumenter i flyet blevet beskadiget på grund af trykfaldet.

Trods de enorme udfordringer, så lykkedes det piloten at lande flyet, uden at besætning eller passagerer kom til skade. Co-piloten der var tæt på at få sig en ‘flyvetur’, endte med en forstuvning og en ødelagt skjorte.

Læs også

Kvinde ser fremmed bil på hendes p-plads: Sedlen i forruden efterlader hende overrasket

 

 

Dagens Gossip