Så har vi balladen igen: Jorden går under om 26 dage

Nils Würtzenfeld

363 uger siden

|

26/07/2017
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Enden er nær.

Dagens topnyheder

De fleste danskere har formentlig fået afholdt ferie, når august går på hæld, men hører du til dem, der i år holder ferie sent på sommeren, så kan du ligeså godt afbestille din rejse og nyde din tid nu.

Det forlyder nemlig (igen-igen), at jordens undergang er nært forestående. Det skriver britiske Metro.

På Dagens.dk har vi tidligere berettet om jordens undergang, som hver gang har vist sig at være tom luft. Denne gang mener religiøse fundamentalister, at dommedag finder sted åbnebart 21. august. Altså om små 26 dage.

Og selvom vi efterhånden er blevet præsenteret for flere dommedagsprofetier, end der er afsnit af Glamour, så skulle den være god nok denne gang (som om vi ikke også har hørt den før). 

Den mildest talt nedslående melding kommer i kølvandet på nyheden om, at en solformørkelse vil finde sted i august, og dette har hurtigt fået ængstelige konspirationsteoretikere til at gå agurk.

På Youtube har flere selvudråbte dommedagseksperter nemlig iført sig sølvpapirshattene og proklameret, at den kommende solformørkelse samtidig vil gøre en ende på alt liv på jorden.

De ængstelige dommedagsprofeter kæder solformørkelsen sammen med Johannes Åbenbaringen, der primært handler om verdens sidste dage og kampen mellem Gud og Satan.

Af samme grund har Johannes skrifter, der udgør den sidste bog i Det Nye Testamente i Biblen, i mange år været yndet læsning for dommedagsfans verden over.

En af disse er Michael Parker, der er manden bag den meget religiøse blog ’End Time Prophecies’.

Sidste år udtalte Michael Parker blandt andet:

- Skrifter fortæller os, at når en nation og dens ledere involveres i et forsøg på at dele landet Israel, så vil Gud komme til den nation og dele landet som hævn.

Og netop den forestående solformørkelse, der vil kunne ses på tværs af USA, er ifølge Michael Parker og andre den guddommelige kraft, der vil skære landet over i to og i samme omgang forårsage verdens undergang.

- Der finder en solformørkelse sted 21. august 2017, hvis bane er diagonal med USA - hvilket i sidste ende vil dele landet i to, forklarer Michael Parker, der så vidt vides er ganske seriøs omkring den deprimerende profeti.

Men som det ofte sker, når konspirationsteoretikere slår sig løs, så er flere og flere dommedagsprofetier dukket op i forbindelse med solformørkelsen.

Det betyder, at både Jesus, Satan, vulkaner og asteroider nu er blevet blandet ind i teorierne om jordens undergang, hvilket har skabt uenighed om hvorvidt 21. august nu også er dagen, hvor apokalypsens fire ryttere kommer anstigende.

Andre mener nemlig at vide, at jorden først går under 23. september i år.

Under alle omstændigheder vil vi dog opfordre vores læsere til at tage de dystre forudsigelser med ophøjet ro.

Der har efterhånden været så mange falske dommedagsprofetier, at vi godt tør love, at jorden fortsat drejer, som den plejer, når vi har passeret 21. august. 

Det er i hvert fald værd at have med i overvejelseren, før man siger jobbet op og tømmer kontoen.

Læs også: Stephen Hawkings uhyggelige advarsel: Derfor skal mennesker ikke svare, hvis rumvæsner kontakter jorden