Sur kat reddede sin ejers liv: Da den lagde sig på hende, ringede hun straks til lægen

Foto: Shutterstock

En 45-årig kvinde kan takke sin kat for at være i live, efter den begyndte at udvise afvigende adfærd.

Det siges, at hunden er menneskets bedste ven, men for britiske Angela Tinning er der ingen tvivl om, at denne titel tilhører hendes kat, Missy.

Den 45-årige kvinde fra Newcastle kan nemlig takke sit kæledyr for at være i live i dag. Det skriver Metro.

For to år siden begyndte Angela Tinning langsomt at lægge mærke til, at hendes kat var begyndt at opføre sig underligt. Den ellers sure og gnavne kat, var pludselig blevet både kærlig og nærgående, ligesom den var begyndt at lægge sig på Angela Tinnings bryst.

Læs også

Føj! Kvinde kastede op, da hun gjorde skræmmende opdagelse i en pose ris fra Lidl

Den atypiske opførsel fik Angela Tinning til at gruble, og som katten lå der på hendes bryst, gik det op for kvinden, at hun faktisk oplevede svage smerter i sin brystkasse.

Det fik hende til at søge læge, og efter en grundig undersøgelse fik hun at vide, at man havde fundet præcancerceller i kroppen på hende. Af samme grund blev Angela Tinning hurtigt opereret, så lægerne kunne fjerne de farlige celler fra hendes krop.

Men for nylig var den så gal igen. Angela Tinning lagde mærke til, at den ellers så gnavne kat atter begyndte at opføre sig atypisk kærligt. Det fik med det samme den 45-årige kvinde til at søge læge, og denne gang var dommen noget mere alvorlig.

Læs også

Derfor må du aldrig lægge toiletpapir på brættet, når du besøger et offentligt toilet

Angela Tinning led nemlig af brystkræft og skulle derfor have foretaget en mastektomi (operation for brystkræft med fjernelse af hele brystet, red.).

Selvom beskeden var nedslående of voldsom, så har Angela Tinning stadig overskud til at glæde sig over sin kat, der med sin opførsel nåede at advare hende i tide.

- Jeg har hørt om hunde, der via instinkt kan fornemme, at deres ejer er syg, men aldrig om katte, der kan gøre det samme, fortæller hun og forklarer, at hendes kat ellers altid er gnaven.

Læs også

Mand slog alarm, da han overværede mulig kidnapning: Et ulovligt fund ventede politiet i en pølsemandspose

- Min kat er ikke kærlig og er i stedet ret ilter, så det var en meget mærkelig opførsel. Hun lå på mit bryst, og rørte det samme område, som tidligere (under forrige kræftforløb, red.), forklarer Angela Tinning.

- Jeg tænkte; det kan jeg ikke ignorere, så jeg gik til lægen og de foretog en biopsi, lyder det fra den lykkelige katteejer, der understreger, at hvis ikke Missy havde opdaget sygdommen, kunne der være gået måneder før, de første tegn havde vist sig.

Siden har Angela Tinning nomineret sin kat til titlen ‘Hero Cat award’, der hvert år uddeles ved det store show ‘National Cat Awards.’ Samtidig er hun begyndt at indsamle penge til bekæmpelse af kræft, ligesom hun her i oktober afholder en fundraiser til fordel for brystkræft.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip