Syngende stewardesse om corona-år: 'Jeg kunne græde'

En stewardesse ved navn Marloes van der Meijs-Felix gik sidste marts viralt, da hun sang 'When Will I See You Again' til flyets passagerer. Nu fortæller hun, at 2020 har været et markant anderledes år for hende.

Sidste marts, i starten af coronakrisen i Holland, gik en video af Marloes viralt. KLM-stewardessen sang her farvel til sine passagerer på et fly fra Amsterdam til Tel Aviv. Hun sang den emotionelle sang 'When will I see you again' til passagererne.

Læs også

Vil udskyde dine indefrosne feriepenge

Siden da er der meget, der har ændret sig for Marloes. 

"Jeg havde en del fri i marts og april. Heldigvis kunne jeg vende tilbage til mit normale skema lidt efter. Men ikke som sædvanligt. Jeg fløj også med fragtfly for eksempel," fortalte hun til EditieNL.

Hun fortalte også, at det også tog en vis rum tid at vænne sig til at flyve med passagerfly. 

"Flyene er ikke lige så fulde og alle er påkrævet at være iført mundbind. På nogle destinationer er besætningen endda forpligtet til at bære dykkerbriller som stænkbeskyttelse. Og i Kina blev jeg pludselig iført en form for månedragt og måtte vente i en varevogn, mens flyet blev grundigt rengjort. På den ene side fik det mig til at grine, men samtidig kunne jeg græde. Hvilken slags verden er dette?" 

Af alle tiltagene, har hun haft svært ved at vænne sig til at skulle være iført en maske eller mundbind.

Foto: Instagram

"Det er meget sværere at udtrykke empati. Alle er skjult bag deres maske. Passagererne er også blevet lidt mere fjerne. Du skal holde en konstant afstand, så det er svært at have en omfattende snak med nogen," fortalte hun også. 

"Personligt synes jeg, at personlig service er meget vigtigt, og jeg kan altid godt lide at gøre lidt ekstra nogen, men coronarestriktioner har gjort dette næsten umuligt. Sikkerhed og hygiejne er førsteprioritet. Vi forsøger at finde en vej gennem det, ved at være opmærksomme på passagererne, ved fx at tilbyde en billet eller et glas champagne, hvis nogen har noget at fejre, eller for at tilbyde komfort." 

Marloes har også givet udtryk for, at hun har fundet det svært at læse, at Air France-KLM har haft et rekorddårligt år i 2020. 

"Det var naturligvis at forvente, og det vil ikke være anderledes for andre flyselskaber, men det gør mig personligt ondt. Jeg kan fælde en tåre over det," sagde hun.

Foto: Instagram

Dog forsøger hun, så godt hun kan at være positiv. 

"Du hører ikke mig beklage mig over, hvor dårligt jeg har det. Jeg ser så mange iværksættere, der virkelig kæmper, og mennesker i udlandet, der har det svært. Jeg tror stadig, at jeg har ret. Tæl dine velsignelser, er mit motto. Vi er nødt til at holde ud. Indtil da fortsætter jeg med at drømme om den næste fulde flyvning, hvor alle kan snakke med hinanden igen. Det lyder fantastisk for mig." 

Den video, der giv viralt sidste år, har også bragt hende noget smuk. Damerne fra The Three Degrees, den amerikanske gruppe, hvis sang 'When Will I See You Again' er den originale, fandt nemlig videoen. 

Læs også

Derfor dumpes hundredvis af superbiler i Dubai

"De har sendt mig en personlig besked. En klar ære. Næste gang de optræder i Amsterdam, kan jeg synge sangen med dem på scenen. Naturligvis iført blåt." 

 

Dagens Gossip