Tandlæge forklarer: Derfor bør du aldrig børste tænder lige efter du har drukket kaffe

Foto: Shutterstock.com

En tandlæge forklarer hvorfor du ikke bør børste tænder umiddelbart efter, at du har drukket kaffe.

At drikke væske om morgenen er en sund vane, som rutinemæssigt anbefales af førende sundhedseksperter.

Når alt kommer til alt, mister vi cirka en liter vand natten over alene på grund af fugtigheden i vores ånde, så det er vigtigt at forblive tilstrækkeligt hydreret med vand, når vi vågner (og hele dagen) for at føle og yde vores bedste.

Læs også

Mor tror, at far og søn sover, men dette syn møder hende på badeværelset

Kaffe er, selvom det er et vanddrivende middel, en anden populær morgendrik, der er spækket med antioxidanter og tarmsundhedsfordele, og at snuppe en kop om morgenen kan - for nogle af os - være den afgørende faktor mellem at have en produktiv dag og en, der er vildt søvnig .

Men når det er sagt, er det så sikkert at børste tænder lige efter at have drukket en kop kaffe? Og når det kommer til at drikke vand lige før børstning, skal vi så nogensinde bekymre os om at sluge bakterier, der er ophobet natten over sammen med det?

Sharon Huang, DDS, en tandlæge og grundlægger og administrerende direktør for tandlægepraksis Les Belles NYC, har svarene.

Dr. Huang grønt lys på denne front – så de af os, der starter hver morgen med et glas vand før børstning, kan alle ånde lettet op.

"Når vi sluger vand, bliver det blandet med enzymerne i vores spyt og går ned i maven, som er meget sur. Syren i maven vil dræbe bakterierne i vandet," siger hun.

Med andre ord kommer mavesyren til undsætning, før enhver bakterieophobning, der er ophobet i din mund natten over, har chancen for at skabe tumult i hele din krop. Det skriver Wellandgood.

Er det at foretrække at drikke kaffe før eller efter tandbørstning?

På dette punkt siger Dr. Huang, at kaffe-drikkere bør være mere forsigtige. Faktisk siger hun, at det stærkt frarådes at børste tænder lige efter at have fået sit koffeinfix.

"Madvarer og drikkevarer med højt indhold af syre - kaffe er en af ​​dem - demineraliserer tænderne eller blødgør emaljen på dine tænder. At gøre noget med dine tænder umiddelbart efter [såsom] børstning eller tandtråd, mens emaljen er blød, kan beskadige tænderne, forårsage følsomhed eller udvikle svage pletter, der kan føre til huller," sagde Dr. Huang.

Husk, at dette kun gælder for børstning af tænder umiddelbart efter, at du er færdig med din kaffe. Du skal stadig børste dine tænder. Dr. Huang råder til at vente mindst 30 minutter til en time.

"Når du har fået din kop kaffe, skal du skylle munden med vand og vente mindst 30 minutter, efter du er færdig med at drikke kaffe, med at børste igen. Efter 30 minutters mærket er din emalje genhærdet og vil ikke blive fjernet ved børstning," tilføjede hun.

Læs også

Kvinde hævder, at hun er 'så lækker', at mænd ikke vil lade hende være: Nu vil hun hyre bodyguard

 

 

Dagens Gossip