For tidligt fødte Tobias slår alle odds: Kom til verden 25 uger inde i graviditeten og har det godt

Han var mindre end en halvliters colaflaske.

En graviditet er udregnet til at tage cirka 40 hele uger. Men sådan går det ikke altid, og sådan gik det overhovedet ikke med babyen Tobias Hollis-Tobin, der kom til verden kun 25 uger inde i graviditeten; altså hele fire måneder for tidligt. 

Ankomsten til verdenen uden for livmoderen var ikke nem, og han blev derfor også lagt i respirator og isolation, som skulle hjælpe ham med at trække vejret og sikre, at hans skrøbelige helbred ikke blev udfordret af uønskede bakterier og sygdomme. Der gik derfor ni dage, før hans mor, Jodie Hollis-Robin kunne holde ham i sine arme. Det skriver Daily Mail Australia.

Foto: Facebook/Jodie Hollis-Robin

Alligevel er oplevelsen fantastisk for både familien og lægevidenskab, forklarer moderen til mediet:

- Han er sund, han er her, og han har kæmpet så hårdt. Vi elsker ham uanset hvad. Han er vores lille mirakel, siger den 20-årige mor, der i forvejen var lykkelig over graviditeten, fordi hun tidligere har fået at vide, at hun ikke burde kunne få børn.

Foto: Facebook/Jodie Hollis-Robin

Hun har dog et barn fra tidligere, som også kom for tidligt; i uge 33.

Denne graviditet har også været kompliceret og altså væsentligt forkortet, hvilket resulterede i, at Tobias vejede 866 gram, da han kom til verden den 28. juni (han burde være kommet omkring den 10. oktober og gerne veje tre-fire gange så meget).

Foto: Facebook/Jodie Hollis-Robin

Den tidlige ankomst har en hel del følgevirkninger:

- Han har blødninger i hjernen, han har et hul i hjertet, og han har allerede fået blodtranfusioner to gange og haft flere infektioner, fortæller moderen, der også oplevede en dramatisk fødsel, hvor Tobias’ hjerte stoppede med at slå, og hvor han ikke kunne komme ud, fordi hans ene arm sad klemt bag hans ryg.

Foto: Facebook/Jodie Hollis-Robin

- Noget af det hårdeste ved forløbet var, at se andre mødre komme gravide inde og forlade fødegangen få timer eller dage senere med deres barn i armene. Jeg måtte vente ni dage på at holde Tobias, og det føltes som en evighed, fortæller Jodie videre. 

Foto: Facebook/Jodie Hollis-Robin

Tobias tilbragte 81 dage på hospitalet og har stadig lang vej igen.

Han vejer i dag 2,8 kilo og er døv på det ene øre, og det er svært at vide, om der er andre bivirkninger ved den alt for tidlige fødsel, før han bliver lidt ældre.

Foto: Facebook/Jodie Hollis-Robin

Indtil videre går billederne af det lille mirakel dog internettet rundt, hvor folk byder ham velkommen og kalder det fantastisk, at et så lille barn overhovedet har en chance for at overleve i dag. 

Foto: Facebook/Jodie Hollis-Robin

 

Læs også

Kvinde skynder sig på hospitalet med nyresten: 30 minutter senere sker det uventede

 

 

Dagens Gossip