Til salg for svimlende beløb: Nu kan du købe prinsesse Dianas gamle cykel

Foto: Werner Nosko/Reuters/Ritzau Scanpix

Har du altid ønsket dig at eje noget, som engang har været i prinsesse Dianas besiddelse? Så har du nu muligheden. Hendes blå Raleigh-cykel fra 70'erne kommer nemlig snart på auktion.

Den 28. april er det muligt at byde på prinsesse Dianas blå Raleigh-cykel fra 70'erne hos Burstow & Hewett. I salgsteksten skriver de, at den er kendt som 'skam-cyklen', ligesom de skriver, at det er et 'berømt symbol på undertrykkelsen af Diana'.

Tilbage i 70'erne var den blå cykel fra Raleigh det foretrukne transportmiddel for prinsesse Diana, når hun som ung pige cyklede rundt i Londons gader, hvor hun passede sit arbejde som barnepige.

Læs også

Ekstraregning på vej til 420.000 danskere

Efter at være blevet forlovet med prins Charles, blev hun dog tvunget til at sælge den. Årsagen til, at hun blev presset til at skille sig af med den var, at den blev anset som værende 'upassende' for en kommende prinsesse. 

"Noget, hun elskede, blev taget fra hende, og der blev taget kontrol over hendes offentlige fremtræden for, hvad der var acceptabelt for en kvinde i den britiske kongefamilie," skriver Burstow & Hewett bl.a. i salgsteksten ifølge SE og HØR.

Da Diana i sin tid blev tvunget til at skille sig af med sin elskede cykel, endte hun med at sælge den til en vens far. Han endte med at have den stående i sin garage i intet mindre end 27 år. I 2008 besluttede han sig dog for at sælge den videre, da han solgte den for blot 1.800 kr.

Foto: instagram

Det viste sig dog, at han ikke just havde gjort en god handel. I 2018 blev den blå Raleigh-cykel nemlig solgt igen. Denne gang var det dog for en helt anden sum penge, da den for cirka fire år siden blev solgt for intet mindre end 80.000 kroner.

Denne gang forventes beløbet dog at være endnu højere, da forventningen for hammerslagsprisen vil være i omegnen af 170.000 kroner.

Læs også

Solgt i Coop- og Salling-butikker landet over: Nu tilbagekaldes pålæg

 

 

Dagens Gossip