Tusindvis af kunder boykotter H&M: Plus-size modeller er ikke tykke nok

Emil Ryttergaard

356 uger siden

|

10/09/2017
Kunder af den populære tøjkæde vil ikke finde sig i, at modeller fremstiller kvinder på den måde, som H&M gør i ny kollektion.

Dagens topnyheder

Hvornår er man tyk og hvornår er man tynd? 

Mode- og tøjbranchen har haft utallige kvaler med at fremvise deres tøj i tidens løb, da kritikken over tynde supermodeller er haglet ned over branchen. 

Og det er netop den samme gamle sang, der har fået tusindvis af kunder til at vende ryggen til den populære tøjkæde, skriver Aftonbladet.

Det er nemlig tøj til lidt mere fyldige kvinder, de såkaldte plus-sizes, der har fået temperamentet til at koge over for kunderne i H&M’s hjemland, Sverige. 

For slår man et kig ind på H&M’s hjemmeside, så tegner der sig et billede af, at modellerne, der bærer plus-size tøj ikke fylder så meget. 

Det er billeder som disse, der har fået svenske kvinder til at rase over H&M. Foto: H&M (pressefoto)

Plus-size modellerne er nemlig normalvægtige kvinder, lyder kritikken. Foto: H&M (pressefoto)

Faktisk er de fleste modeller det man vil kalde normalvægtige kvinder, og det sender et helt forkert signal, mener brugere af Facebookgruppen Annonsrådet, der mener, at det er ‘sexistisk’, når H&M laver plus-size tøj, udelukkende til kvinder, der ikke har et særligt stort ‘plus’ på sidebenene.

- Vi vil ikke købe tøj i H&M, før at tøjkæden erstatter billederne af modeller, der rent faktisk ser ud til at være en del af den målgruppe, som tøjet er tiltænkt, siger grundlægger af Facebook-gruppen Amanda Oxell til avisen.  

H&M afviser kritikken og siger, at alle modellerne bærer tøjet i de størrelser, som kollektionen laves i. Foto: H&M (pressefoto)

Derfor opfordres gruppens kvindelige deltagere til at boykotte tøjkæden, og det har 5000 kvinder allerede meldt sig enige i på Facebook. 

- I H&M+ sortimentet arbejder vi med mange forskellige modeller for at vise en bred vifte og inspirere vores kunder til vores nyeste mode. Alle modellerne, som vi bruger, ligger inden for størrelsen på konceptet, dvs. størrelse 44-58, siger pressetalsmand for tøjkæden i Sverige, Petra Buchinger til Aftonbladet. 

Desuden lyder meldingen fra H&M, at kvinder efterspørger plus-sizes, imens mændenes størrelser går op til XXL, hvilket er grunden til at der ikke er plus-sizes til mænd. 

Det er langtfra første gang, at H&M kommer i karambolage med kvindelige kunder, der har undret sig over tøjkædens størrelser. Marianne havde en rigtig dårlig oplevelse i et prøverum, og Jenni kunne slet ikke holde tøjkædens børnetøj ud.

Kvindes øjenvipper falder af, efter at populær behandling går HELT galt