Ung kvinde vågnede op med mærke på øret: Opdagede først bagefter, hvor tæt hun var på at dø

Foto: dontmswithmorgs/Instagram

En 35-årig kvinde fik en chokerende besked af sin læge, efter hun havde opdaget et lille mærke på sit øre.

Da Morgan fra Melbourne i Australien en dag for år tilbage opdagede et lille modermærke, der pludselig var opstået bag på hendes øre, var der ikke umiddelbart nogle alarmklokker, der ringede.

Det var ført, da den nu 35-årige kvinde valgte at gå til læge, at det pludselig gik op for hende, at det lille, brune mærke ikke var nær så uskyldigt, som først antaget. Det skriver britiske Metro.

Læs også

Kvinde udsat for sexchikane af fremmed mand: Så fandt hun klam og klistret hilsen i postkassen

- Det lille modermærke på mit øre så ikke mistænkeligt ud, men lægen besluttede sig alligevel for at få det fjernet, bare for at være sikker. Og den beslutning reddede mit liv, fortæller den australske kvinde.

Før det lille modermærke skulle fjernes, havde man sendt en prøve til undersøgelse bare for at fastslå, at mærket ikke var ondartet. Desværre afslørede testresultatet en skræmmende sandhed, ligesom det stod klart, at den brune mærke blot var toppen af isbjerget.

 

Morgan blev nemlig diagnosticeret med en modermærkekræft, der allerede var meget fremskreden.

- Det var allerede på et 3C-stadie, hvilket er lige før, det klassificeres som terminalt, fortæller Morgan.

Læs også

Rebecca koger pasta til sine to børn, men spotter noget pudsigt ved maden: Nu griner alle af hende

Da først det lille mærke havde afsløret, at den unge kvinde havde alvorlig kræft, begyndte lægerne at undersøge resten af hendes krop, hvor de i nakken gjorde et uhyggeligt fund.

Adskillige ondartede lymfeknuder gemte sig nemlig i nakken på Morgan, der straks kom i behandling.

 

Under en vellykket operation lykkes det efterfølgende lægerne at fjerne intet mindre en 22 lymfeknuder fra hendes nakke, samt en stor nakkemuskel, der også var ramt af kræft. Tilmed blev også et lille stykke af Morgans øre skåret væk, da kræften havde spredt sig fra modermærket.

Den omfattende operation betød, at den unge kvinde blev efterladt med et enormt ar, der løb fra nakken og ned til øverst på brystet.

Læs også

Jeanette fik sit livs chok på badeferien: Pludselig spottede hun en uhyggelig skikkelse i vandoverfladen

Desværre for den unge kvinde kunne lægerne ikke fjerne alt kræften.

- De forsøgte at fjerne alt kræften, men da tumorerne blev fjernet, viste det sig, at de ikke fik klare marginer, hvilket betyder, at der stadig var melanom-celler i min nakke, så jeg måtte have strålebehandling for at prøve at fjerne det sidste, fortæller Morgan.

 

Syv måneder efter den omfattende operation i juni 2017 og den efterfølgende strålebehandling, mærkede Morgan dog en stor knude i halsen, der langsomt voksede. Det viste sig desværre, at kræften var tilbage.

En ny operation ventede derfor Morgan, men heldigvis lykkes det lægerne at få den store tumor ud.

Læs også

Ekspert: Alle mænd bør skille sig af med disse 5 ting for at gøre kæresten glad

- Jeg har afsluttet min behandling tidligere på ugen, men får brug for regelmæssige scanninger for at sikre mig, at det (kræften, red.) ikke vender tilbage andre steder i min krop, lyder det fra Morgan, der lige nu venter på muligheden for en stamcelletransplantation.

- Mine bedste chancer vil være en stamcelletransplantation for at nulstille mit immunforsvar, men i øjeblikket er der ikke en knoglemarvs-doner, der matcher mig, forklarer hun.

 

Derfor har den unge kvinde væbnet sig med både mod samt tålmodighed, mens hun har starten en blog, hvorpå hun gør andre klogere på sin sygdom og et liv med kræft.

 

Dagens Gossip