Unge aktivisters provokerende klimastunt går viralt

Foto: Reddit

Tre unge tyskere har valgt at sætte fokus på klimaet på en lettere bizar måde, hvor de "hænger" sig, hvis isen smelter. Hvad mener du om deres stunt?

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at sætte fokus på klimaet, så vi alle kan være med til at bevare jorden i mange tusinde år endnu, selv når vores generationer ikke længere er her. Der er også mange måder at sætte fokus på klimaet på, blandt andet valgte danske Mikkel Brix at sultestrejke i 29 dage, for at sætte fokus på klimaet.

Læs også

19-årig dansker vil sultestrejke indtil valget: Gør det for klimaet

I Tyskland er der en gruppe unge, der er gået skridtet videre, hvert fald visuelt, da de på bedste ‘torturmetode’ vælger at lade sig hænge, hvis isen under dem smelter.

De tre unge mennesker har i den grad formået at ramme de sociale medier, hvor det meget visuelle billede af dem, er blevet delt tusindvis af gange. Derudover har det ramt toppen på det populære forum Reddit, ligesom det også er blevet upvoted mange tusinde gange på hjemmesiden 9gag.

Det har de gjort ved at stille sig på tre store isblokke midt i et populært område i den tyske by Køln, hvor de også har bundet en løkke omkring halsen. Resultatet vil så være, at når isen smelter, så vil de tre tyske aktivister ende med at blive hængt.

Det meget visuelle billede viser, at hvis isen smelter, så vil de tre aktivister blive hængt. Foto: Reddit

“Vi dør hvis isen smelter”

Metoden som de unge aktivister benytter sig af, er særligt set på film, hvor ‘helten’ er taget til fange. Her vil ‘helten’ så blive placeret på en isblok med en løkke omkring halsen og i takt med at isen smelter, vil personen komme tættere på jorden, og dermed vil løkken stramme mere. 

Mens de tre unge tyskere ikke havde nogen som helst planer om at hænge sig selv, så var det et rigtig stærkt budskab, de formåede at sende. I takt med at temperaturen stiger i verdenen, vil isen ved polerne nemlig smelte, og det vil resultere i, at en stor del af verden vil gå under vand.

Rigtig mange mennesker vil dermed miste livet, og det er netop det budskab de unge forsøger at sende med deres stunt. Hvis isen smelter vil de nemlig ‘dø’.

Det har været meget begrænset med informationer omkring deres aktion for klimaet, men der er dog ingen tvivl om, at de tre unge aktivister ikke havde nogen intention om at lade sig hænge. Det var udelukkende et stunt for at sætte fokus på klimaet.

Læs også

Spottet: Livsfarlig larve nærmer sig Danmark

 

Dagens Gossip