Unge spreder rædsel: Sparker pindsvind til døde og spidder dem

Emil Ryttergaard

371 uger siden

|

06/06/2017
En ungdomsbandes grusomme behandling af pindsvin har fået mange brugere på de sociale medier til at rase. Et opslag viser de unges grufulde behandling af dyrene.

Dagens topnyheder

Netop nu hærger og mishandler en gruppe unge mennesker særligt ét dyr, der kommer frem ved skumringen. 

De små pindsvin med deres stikkende ryg er blevet det seneste offer i flere grimme og grufuld dyremishandlingssager i Sverige. I går eftermiddag kunne en bilist spotte en gruppe af seks unge drenge, der midt på gaden sparkede et pindsvin ihjel. 

Efter at have slået dyret ihjel med utallige spark, havde de unge flået dyret og spiddet dyret på en pind til offentligt skue, skriver expressen.se. 

Det er kun anden gang på ganske kort tid, at mishandling af pindsvinene finder sted i Sverige.  

I slutningen af maj kunne svenske Frederik Odebring sørgmodigt konstatere, at ukendte gerningsmænd havde været på spil i midten af den lokale by, Väsby, der ligger 320 kilometer nord fra Vimmerby og tæt på Stockholm. 

- Her til morgen fandt vi de sørgelige rester af et pindsvin, der var blevet brugt som fodbold, skriver den frustrerede svensker i et opslag på Facebook. 

På Frederik Odebrings billeder kan man tydeligt se, hvordan at et af pindsvinene er blevet mast med en stor brosten, imens den anden er blevet flået og spiddet på en pind. 

Det opslag har i skrivende stund fået over 1000 reaktioner og over 450 delinger, og den svenske avis mitti.se har fået bekræftet, at der på billederne er tale om mishandlede og døde pindsvin. 

- Det er helt sikkert et pindsvin, og det er rigtig ubehageligt og tragisk, siger Didrik Vonhaenacker, der er biolog ved sveriges Naturhistoriske Rigsmuseum til Mitti.se.

Han påpeger desuden, at pindsvinet i Sverige, såvel som i Danmark, er total fredet, og at det er strengt forbudt at fange og dræbe dyrene. 

Se selv hele Frederik Odebrings opslag herunder, der indeholder stærke billeder.