Ungt par med Downs syndrom tog til skolebal: Pludselig fik de en magisk overraskelse

Foto: YouTube

Et ungt par med Downs syndrom fik sig en magisk overraskelse, da de deltog ved et skolebal.

Gymnasieeleverne Zane Wales og Anna Anderson har begge Downs syndrom, og har været kærester siden folkeskolen.

Læs også

Kræftpatient rørt til tårer: Frisør overrasker efter klipning

Skoleballet nærmede sig med hastige skridt for eleverne på Jefferson Forest High School. Her havde Zane og Anna naturligvis også planer om at deltage som par.

Hvad de dog ikke var klar over var, at dette skolebal ville blive noget helt andet, end de fleste andre. Uden at parret var klar over det, havde de andre elever nemlig noget særligt i vente til dem.

Planerne var så store, og blev talt så meget om, at en række af skolens lærere havde overført det fra eleverne.

En række elever havde nemlig besluttet sig for, at Zane skulle kåres som balkonge. Det betyder naturligvis, at de også havde besluttet, at Anna skulle være ballets dronning.

Målet var, at parret skulle føle, at de var en del af skolen, og at de ikke var anderledes end andre, selvom kun 1 ud af 1.000 personer bliver født med Downs syndrom.

Både Zane og Anna har levet hele deres liv med tanken om, at de er anderledes fra andre. Men eleverne på skolen ville have, at de skulle føle, at de passede ind, og at de altid var velkomne i deres selskab.

For at sikre sig, at det hele forløb, som det skulle, brugte en række elever flere uger på at planlægge kåringen af Zane og Anna som balkonge og -dronning.

"De ser disse børn hver dag. De går på de samme gange med de samme børn, og de føler bare, at de er en del af dem, så de ville sikre sig, at de også virkelig følte sig som en del af dem," sagde Heather Hevener, der er lærer på skolen.

Og da den store dag endelig kom, var alle til stede, mens Zane blot hyggede sig på dansegulvet. Pludselig blev hans navn dog råbt op i en mikrofon – og han havde ingen idé om hvorfor.

En elev stod øverst på trappen, hvorfra han meddelte, hvad Zane næppe havde forventet at høre: at han var blevet kåret som balkonge.

Alle de tilstedeværende elever brød ud i jubel, og Zane løftede sin næve i vejret for at fejre det. Men det var ikke det hele. Enhver balkonge skal nemlig også have en baldronning.

Det næste, der blev sagt i mikrofonen var, at en baldronning også var blevet kåret, og det var naturligvis ingen ringere end Anna.

Efter at have modtaget deres kåringer, smiler Anna og Zane - og det samme gør alle de andre elever. Derfor var det med garanti en aften, de kommer til at huske i lang tid.

Læs også

Kvinde taber 90 kilo: 'Jeg vil ligne en barbiedukke'

"De er bare så søde, og jeg håber, det når ud til andre skoler - så de også kan være mere inkluderende," tilføjede Hevener.

 

Dagens Gossip