‘Verdens ensommeste løve’ Ruben har boet alene i 5 år: Nu er historien en anden

06/09/2023 10:34

Nicolai Steinicke

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En løve er endelig blevet flyttet til et fristed i Sydafrika efter at have tilbragt årevis proppet inde i et lille anlæg i en lukket zoologisk have i Europa.

Mest læste i dag

Ruben havde boet i en privat zoologisk have i Armenien, lige siden den blev lukket ned for fem år siden.

Det 15-årige majestætiske dyr var det eneste dyr, der var tilbage, og der har været en kæmpe indsats for at få ham til et bedre sted at leve resten af ​​sine dage i lykke.

Animal Defenders International (ADI) var organisationen bag dette herkuliske træk, og de gik sammen med Qatar Airways Cargo for at flytte ham sydpå mod Afrika.

Mens andre dyr var i stand til at finde et evigt hjem, efter at den zoologiske have blev lukket, var Rueben for stor til at tage.

Han blev efterladt til at sidde i en lille, betoncelle, der fik hans helbred til at forringes på grund af underernæring og manglende motion.

Ifølge PEOPLE fik han kaldenavnet 'verdens ensommeste løve' som følge af sine forhold.

Ruben blev placeret i et tryksat, temperaturkontrolleret lastrum i flyet og blev transporteret til Sydafrika.

ADI sagde på sin hjemmeside: "Ruben har mistanke om neurologiske/spinalproblemer, som vi håber kan behandles i Sydafrika.

"Han kan være ustabil på fødderne, og det er derfor, vi har bygget hans 'særlige behov'-habitat med ramper og lave platforme.

"Vi ved, at alle er meget begejstrede for at se Ruben træde ud på den afrikanske jord, men vi vil tage det langsommere end normalt.

"Ruben kan føle sig lidt tøvende eller stiv eller føle sig desorienteret, så vi vil sandsynligvis slippe ham ind i hans hus i starten. Så, hvis han virker okay, kan han gå ind i den mindre del af habitatet.

ADI siger, at han tilbragte natten den 31. august med at sove under stjernerne for første gang i sit liv.