Udenlandsk medie: 32-årig dansk kvinde fundet død efter bjergvandring

14/07/2023 15:34

Nicolai Steinicke

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et dystert fund er gjort af de srilankanske myndigheder, som har ledt efter en forsvundet dansk kvinde siden den 10. juli.

Mest læste i dag

Den 32-årige kvinde var begyndt på en bjergvandring i Kadugannawa-regionen og blev meldt savnet, efter at hun svigtede. at vende tilbage til sit hotel. Efter fire dages intens eftersøgning fandt Sri Lankas hær hendes lig på Alagalla-bjergkæden den 14. Juli.

Undersøgelse af forsvinden

Forsvinden af ​​den danske kvinde, der var kommet til Sri Lanka på et turistbesøg, havde vakt betydelig bekymring. Hun havde forladt sit hotel i Kandy med intentioner om at bestige et bjerg i Kadugannawa, en region kendt for sin naturskønne skønhed og udfordrende vandrestier. 

Da hun ikke vendte tilbage til sit hotel, advarede indehaveren de lokale myndigheder og satte en omfattende eftersøgnings- og redningsaktion i gang.

Opdagelse og løbende efterforskning

Et hold fra Sinha-regimentet, 11. division af den srilankanske hær, gjorde den dystre opdagelse på Alagalla-bjergkæden, det område, hvor hun havde udtalt, at hun ville vandre. Kandy Tourism Police, som havde koordineret efterforskningen, arbejder nu på at fastslå dødsårsagen.

På baggrund af omstændighederne er myndighederne ivrige efter at afdække de fulde omstændigheder omkring denne tragiske hændelse. Det er endnu ikke oplyst, om kvinden rejste alene eller var ledsaget af en guide. 

Trekking og bjergbestigning kan udgøre betydelige farer, herunder risiko for skader, fare vild eller bukke under for ugunstige vejrforhold. Denne tragiske hændelse understreger vigtigheden af ​​at tage sikkerhedsforanstaltninger, når man begiver sig ud på sådanne eventyr, især i ukendt terræn. Det skriver BNN.

Mens det lokale og internationale samfund sørger over det alt for tidlige tab af liv, fortsætter efterforskningen for at sikre en klar forståelse af de begivenheder, der førte til den danske turists død. Myndighederne vil give yderligere oplysninger, efterhånden som situationen udvikler sig.

Dødsfaldet er endnu ikke bekræftet af udenrigsministeriet.