Video viser mandlig betjent sparke 15-årig pige ind i et stillads: Slipper med en skriftlig advarsel

Foto: Shutterstock

Sidste år gik en video af en voldsom anholdelse viralt, og det har nu fået (milde) konsekvenser for én af de tilstedeværende betjente.

Politifolk er nogle af de få mennesker, som må bruge magt som redskab i deres dagligdag. 

Betjente har lov til både at bruge både håndjern, politistav, peberspray og endda pistol, hvis det er nødvendigt, men der er strenge regler for, hvornår de må bruge hvad.

Læs også

Ekspert afslører hemmeligt trick: Sådan tørrer du tøj på ingen tid uden tørretumbler

Ifølge Samvirke er tommelfingerreglen, at betjente må bruge magt, hvis det er nødvendigt, ligesom det skal stå mål med gerningsmandens handling og være det mindst muligt indgribende middel. 

Det vil sige, at man som betjent for eksempel ikke sparker et barn, fordi det hiver i en anden betjents arm, men det var alligevel præcis, hvad der skete i Storbritannien sidste år. 

Her filmede 41-årige Dexter Hanna ifølge The Sun en voldsom anholdelse af to unge piger, hvor man kan se en mandlig betjent sparke en 15-årig pige ind i et stillads, fordi hun forstyrrer anholdelsen af sin veninde ved at hive i en kvindelig betjents arm. 

Slipper med en advarsel

Videoen, som kan ses ved at trykke her, blev filmet i september sidste år, men afgørelsen i sagen er først faldet nu. 

I videoen kan man se én betjent, som forsøger at anholde en ung pige, der stritter imod. 

Foto: The Sun / Video

Efter kort tid ankommer endnu en betjent, som hjælper med anholdelsen af den opfarende pige, men det bliver forstyrret af en anden ung pige, som hiver fat i den ene af de to betjentes arm.

Foto: The Sun / Video

Det får en tredje, netop ankommet betjent til at storme ud af en politibil og sparke pigen så hårdt, at hun vælter ind i et stillads. 

Foto: The Sun / Video

Den voldsomme magtanvendelse blev senere anmeldt til og undersøgt af 'Independent Office of Police Conduct (red. Den britiske udgave af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP))', som slog fast, at betjenten havde misbrugt sin magt. 

Alligevel slipper han med en skriftlig advarsel.

"Efter en efterforskning [...] har den omtalte betjent modtaget en skriftlig advarsel for dårlig opførsel," har en talsperson for det lokale politi, hvor betjenten er ansat, således udtalt.

Læs også

Mand fik udbetalt over en million for meget i løn: Nu har han sagt op og er forsvundet

 

 

 

 

Dagens Gossip