Vilde billeder: Laborant kommer til at stikke sig selv med smitsom virus i forsøg med mus

Foto: Morbidity and Mortality Weekly Report

Det var bestemt ikke lykken for en 26-årig kvinde, da hun kom til at stikke sig selv i stedet for en mus på det laboratorie, hvor hun arbejder. Kvinden skød nemlig en virus direkte ind i sin egen finger.

Der er højst sandsynligt nogle der vil mene, at det var karma der ramte en 26-årig laborant, der arbejder på et laboratorie i San Diego. Kvinden skulle nemlig lave et forsøg med mus, hvor hun skulle skulle injicere den med en koppevirus.

Desværre for den 26-årige laborant, så kom hun til at stikke sig selv i fingeren og dermed injicerede hun virussen i sig selv.

Læs også

Hudlæger advarer: Du kan dø af at trykke bumser på dette sted

Heldigvis for kvinden kunne hun glæde sig over, at virussen ikke er dødelig. Den er tæt relateret til kopper, men mindre harmfuld, og den bruges til at lave en vaccine for virussen.

Det betød dog ikke, at den unge kvinde ikke gik igennem et smertehelvede i efterfølgende tid, hvor hendes finger endte med at blive kulsort.

12 dage efter injektionen. Foto: Morbidity and Mortality Weekly Report

I første omgang vaskede kvinden sin finger og grundigt i 15 minutter, inden hun skyndte sig på skadestuen for at blive behandlet.

10 dage senere var kvindens finger hævet op, og den havde grønne blærer på spidsen. Derudover kløede fingeren voldsomt, og kvinden begyndte at få feber.

Da symptomerne ikke var forsvundet efter 12 dage, gav lægerne hende en to ugers kur med et særligt middel, som hun skulle tage sammen med en omgang antibiotika, for at forhindre en bakterieinfektion i hendes sår.

25 dage efter injektionen Foto: Morbidity and Mortality Weekly Report

I løbet af to dage med den nye behandling, forsvandt hævelsen i fingeren, og det samme var tilfældet med både feberen og de smerter, som kvinden havde. Der gik dog mere end tre måneder, før den døde hud på fingeren faldt af og efterfølgende begyndt at heale, og hun kunne ikke arbejde i de tre måneder.

54 dage efter injektionen. Foto: Morbidity and Mortality Weekly Report

Kvinden kunne dog have undgået det hele, hvis hun havde sagt ja til en vaccine mod kopper i forbindelse med opstarten af hendes job på laboratoriet.

Hun valgte dog at takke nej til denne vaccine, da hun frygtede for, hvilke bivirkninger der kunne være. - Mon ikke hun efterfølgende ønskede, at hun havde takket ja?

94 dage efter injektion. Foto: Morbidity and Mortality Weekly Report

 

Læs også

Rikke bestilte en kage til kollegaerne - da de åbnede æsken blev de dybt forbløffede

 

 

Dagens Gossip