Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Her kan du læse vigtige informationer, som det offentlige tilbyder alle danske borgere. Alt fra sociale ydelser til arbejdsmarkedet og skatter.

Dagens topnyheder

Dagens.dk har valgt at skrive en lang række vigtige artikler, som er til gavn borgere i Danmark. Det kan nemlig være en jungle at finde rundt i love og regler om alt fra børnepenge til topskattegrænse. Vi håber det kan hjælpe dig på vej og få mest muligt ud af det danske velfærdssamfund.

Barselsdagpenge - Det er dejligt at have tid og økonomisk mulighed for at opleve sit nyfødte barns første tid uden stress og økonomisk pres. I danmark kan både lønmodtagere, studerende og nyuddannede søge og få barselsdagpenge, såfremt de opfylder betingelserne. Tjek hvad du kan få i barselsdagpenge sats, hvis du har en lille ny på vej.

Blå sygesikring - De fleste har styr på det gule sygesikringsbevis, men det er mere uklart, hvornår du skal bruge den blå sygesikring og ikke mindst, hvad den dækker. Find ud af det her.

Børnebidrag - Børnebidraget er beregnet til familier, hvor forældre går fra hinanden eller bliver skilt. Her kan du læse om børnebidrag satser og regler.

Børnepenge - Alle forældre til børn og unge i Danmark har ret til børnepenge, der betales indtil barnet fylder 18 år. Pengene er tiltænkt de mange udgifter, der er forbundet med at have et barn - så som indkøb af mad, børnetøj og bleer eller udgifter til institutioner og fritidsaktiviteter.

Børnetilskud - Mange tror, at muligheden for børnetilskud kun eksisterer for enlige, men sådan forholder det sig rent faktisk ikke, for der er flere situationer, der kan udløse børnetilskud. Find ud af, om du er i en af dem, og hvor meget du kan få.

Dagpenge - Det er let at fare vild i reglerne om dagpenge, og en enkelt fejl kan koste dig enten din dagpengeret eller adskillige kroner, så læs med her og få et overblik og dine rettigheder og forpligtelser i forbindelse med dagpenge.

Feriepenge - Feriepengeområdet kan være indviklet, da der er forskel på, hvordan feriepenge udbetaling optjenes og afregnes gennem Feriekonto. Undgå at snyde dig selv med vores overblik over de forskellige begreber og regler her.

Kontanthjælp - Her kan du søge kontanthjælp og uddannelseshjælp. Læs de seneste regler for kontanthjælp satser og undgå at blive snydt. Hvis du er under 30 år og uden uddannelse, så kan du søge ungesats.

Løntilskud kan både være en fordel for dig der er ledig, og for dig der har mulighed for at ansætte og vælger at benytte ordningen. Se hvordan du kommer i job med løntilskud her.

Straffeattest - De fleste ved, hvad forskellen mellem en ren og en plettet straffeattest er, men de færreste ved, at der rent faktisk er flere former for straffeattester, og hvornår en straffeattest kan gå fra at være plettet til at være ren.

SU Satser - Der er to typer af uddannelse, som du kan få SU til. Se SU satser for både hjemmeboende og udeboende i Danmark.

Sygedagpenge - Alle kan blive ramt af sygdom eller en ulykke, og sygedagpenge kan være en stor hjælp til at komme gennem et både kortere og længere sygdomsforløb. Læs her om regler for sygedagpenge satser og udbetaling.

Tinglysning - Den 1. juli 2013 blev det gratis at søge oplysninger om huspriser og lån i tingbogen på den digitale tinglysning. Så nu kan du tjekke, hvem der ejer et hvilket som helst hus, du er interesseret i, og hvor meget gæld der er i det. Og alle og enhver kan tjekke de samme detaljer om dit hus.

Topskat - Her kan du se Danmarks nye topskattegrænse satser og alle beløbsgrænser for topskat 2018. Se også hvor mange der betaler topskat fordelt på erhverv.

Ældrecheck - Ældrechecken bliver også kaldt den supplerende pensionsydelse, fordi den er tænkt som et supplement for pensionister med en meget lille eller ingen formue. Her kan du se ældrecheck satser for 2018.