Så er den gal igen: Danske nakkekoteletter er fyldt med salmonella

Skrevet af admin

26/08/2014

Dagens topnyheder

Har du inviteret vennerne til en sensommer-grillaften, så skal du ikke servere chili/lakridsmarinerede nakkekoteletter for dem. Medmindre du altså ikke kan lide dine venner.

Afdelingen for fødevaresikkerhed i De Samvirkende Købmænd tilbagekalder nemlig de omtalte nakkekoteletter, efter der er påvist salmonella i råvarepartiet. Det oplyser De Samvirkende Købmænd i en pressemeddelelse.

Der er tale om 400 grams indpakninger af "Mad og Smag Nakkekoteletter med chili/lakrids".

Koteletterne er produceret alle dage fra 18. til 22. august og har en holdbarhed otte dage fra produktionstidspunktet.

Koteletterne er solgt i kæderne Eurospar, Spar, Min Købmand, Letkøb og Kiwi.

Forbrugere der har købt produktet og stadigvæk er i besiddelse af det, skal returnere det til den butik, hvor de har købt det.

Hvis man allerede har spist nogle af de nævnte koteletter, bør man søge læge, hvis man oplever symptomer på en salmonellainfektion. Symptomerne er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Har kødet været gennemstegt, er risikoen for en salmonellainfektion formindsket betragteligt.

Ud over svinekød kan salmonella også forekomme i blandt andet fjerkræ, æg og grøntsager.

Salmonellafundet i koteletterne er det seneste af en række sager om fødevaresikkerhed.

Så sent som fredag blev æg og æggeprodukter fra Hedegaard Foods tilbagekaldt, efter en hønseflok hos en leverandør var testet positiv for salmonella.

Tirsdag 12. august var det kødpålæg, som muligvis var smittet med listeria, der tog overskrifterne. Listeria-bakterien var fundet i store mængder hos Jørn A. Rullepølser i Hedehusene.

Listeria kan give sygdommen listeriose, som har kostet mindst 13 danskere livet siden september 2013.

/ritzau/