13-årige Sara og hendes hund forvildede sig ind i et tog - nu bliver kontrolløren hyldet for sin hurtige reaktion

Det var tæt på at gå galt, da 13-år Sara og hendes hund Aqua sammen var taget ud på en gåtur i byen Heggedal i Norge. Det skriver TV2.no.

Sara har Down syndrom, og når hun går tur med familiens firbenede ven, Aqua, plejer det altid at være i følgeskab med sin mor eller far.

Men torsdag i sidste uge var familien i haven, og mens forældrene arbejdede i forårssolen, besluttede Sara at gå en tur med Aqua - kun de to.

- Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg gjorde det. Vi plejer bare altid at gå tur sammen, fortæller Sara til TV2.no.

Og som sagt så gjort. Sara og Aqua drog afsted, og først efter et stykke tid opdagede Saras far, Thomas Vedeler, at hans datter var væk.

Artiklen fortsætter under billedet

Sara med sin far, Thomas. Foto: TV2.no

- Pludselig spurgte min kone, hvor Sara var. Hun var ikke længere i haven, og jeg begyndte at køre rundt for at ledte efter hende, fortæller Thomas Vedeler.

Imens havde Sara og Aqua gået mere end to kilometer, da de ankom til Heggedal station. Her steg de begge på toget mod Oslo.

Men heldigvis var konduktøren Ulrika Edin på arbejde den dag, og hun blev hurtig opmærksom på Sara.
- På Heggedal station steg den her lille pige og hendes hund på toget. Hun sad helt alene, og jeg vurderede hurtigt, at hun ikke rejste med nogen, fortæller Ulrika Edin.

Derfor henvendte hun sig hurtigt til Sara, der indrømmede, at hun var alene, og at hun ikke rigtig vidste, hvor hun var på vej hen.

Artiklen fortsætter under billedet

Ulrika var glad for at kunne hjælpe Sara. Foto: TV2.no

Derfor spurgte Ulrika, hvad Saras far hed, og mens en anden hjælpsom dame i toget holdt Sara med selskab, fik Ulrika fat på den bekymrede far.

Efter aftale stod Ulrika af på Asker Station sammen med Sara og Aqua, hvor de sammen ventede på Saras far.

– Det Ulrika gjorde var fantastisk. Hun var opmærksom nok til at se, at der var noget der ikke stemte. Det er alt for let bare at gå forbi i sådan en situation uden at tænke over det, men det gjorde hun ikke, fortæller Thomas, der mener at Ulrika er en af hverdagens sande helte.

Et par dage efter opsøgte Thomas og Sara igen Ulrika - denne gang for at overrække hende en buket blomster for hendes store hjælp.

 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip