14-årig dreng sagde nej til 196 millioner kroner: Her er hans geniale ide

- Har du nogensinde gået rundt i fx en forlystelsespark, og så falder dit barn og skraber knæet, og så skal du gå heeeele vejen ned i den anden ende af parken for at få et plaster eller noget bandage?, sådan spørger teenageren Taylor Rosenthal i videoen nederst i artiklen.

Den unge entreprenør lagde i forbindelse med et ottendeklasses-projekt mærke til, hvor ofte børn kommer til skade til eksempelvis sportsturneringer eller andre steder, og hvor besværligt, det er for forældre at finde noget at stoppe blødninger og småskrammer med. Det skriver nzherald.co.nz.

Derfor præsenterede drengen i 2014 sin forretningside i en undervisningstime, der handlede om at være ung entreprenør. Ideen gik ud på at opstille automater med førstehjælpsprodukter rundt om i gadebilledet på lige fod med sodavandsmaskiner og andre automater. På den vis er hjælpen altid nær, og personalet i fx en forlystelsespark kan bruges og trænes i mere alvorlige hændelser end små hudafskrabninger. 

I dag hedder opfindelsen RecMed FirstAid, og Taylor Rosenthal er administrerende direktør for firmaet. Han er allerede blevet tilbudt, hvad der svarer til 196 milllioner danske kroner for konceptet – men har takket nej, fordi han "ikke synes tiden var inde". 

Taylor har allerede fundet investorer og fået patent på opfindelsen. Der er bestilt hundrede eksemplarer til en forlystelsespark, og han håber på, at ideen vil brede sig til strande, stadioner og andre steder, hvor der færdes mange børn.

- På trods af al den succes, er han stadig ret ydmyg og villig til at hjælpe andre. Han er kun 14. Bill Gates burde være bekymret, joker Taylors klasselærer ifølge mediet.

Læs også: 26-årige Dennis fik en genial idé - Nu sælger han garn for millioner

Dagens Gossip