14-årig pakistansk pige stadig i livsfare

14-årige Malala Yousafzai kæmper for sit liv på et hospital i Pakistan, efter at hun tidligere på ugen blev skudt i hovedet af militante oprørere.

Lægerne fjernede onsdag en kugle fra pigens skulder, og hun befinder sig nu i kritisk tilstand, oplyser hendes onkel, Saeed Ramzan.

Han siger, at lægerne overvejer at flytte pigen til et hospital i udlandet, men at hun efter den tre timer lange operation stadig er for svag.

- Vi så hendes krop bevæge sig i dag, men hun er stadig bevidstløs. De næste 48 timer bliver afgørende, fortæller onklen fra pigens hjem i Mingora, som nu er under stærk politibevogtning.

Malala Yousafzai har i flere år kæmpet for børns rettigheder i Pakistan, og ifølge hendes far har familien jævnligt modtaget trusler fra Taliban, som forbyder piger at gå i skole.

Malala var netop på vej hjem fra skole i byen Mingora i Swatdalen i det nordvestlige Pakistan, da bevæbnede mænd åbnede ild mod hende og ramte hende i hovedet.

Taliban har taget skylden for angrebet og siger, at pigen er "venligsindet over for Vesten" og dermed har sat sig op imod dem.

Yousafzai blev internationalt kendt, da hun for tre år siden skrev en blog hos britiske BBC. Her beskrev hun, hvordan Taliban brændte pigeskoler ned og begik overgreb mod befolkningen i Swat-dalen.

Den 14-årige pige modtog sidste år Pakistans første nationale fredspris og blev desuden nomineret til den internationale børnefredspris af organisationen Kids Rights Foundation 2011.

Billederne af hendes blodige krop har chokeret befolkningen i Pakistan, der opfatter hende som en nationalhelt.

- Malala Yousafzai er en rollemodel for hele Pakistan, og vi vil stå sammen i kampen mod de elementer, der angreb den 14-årige pige, siger den pakistanske udenrigsminister, Hina Rabbani Khar.

Taliban kontrollerede Swatdalen fra slutningen af 2007, til bevægelsen blev fordrevet af pakistansk militær i 2009. I denne periode lukkede de pigeskoler og indførte sharialov.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip