22-årige Daniel døde på jobbet - forældre forargede over bøde på 1000 kr.

1000 kr. var hvad det kostede en arbejdsgiver i bøde, da en af deres unge ansatte omkom på en knallert.

Køretøjet var ellers både tunet og havde defekte bremser.

Det var den 22-årige Daniel Klobucki, som førte arbejdsgiverens knallert, mens han var ude og dele aviser ud, skriver Fagbladet 3F.

Han blev kørt ned af en lastbil og døde af sine kvæstelser. Ifølge lastbilschaufføren så kom han kørende lige ud fra nogle hajtænder i et T-kyds.

Selvom politiet fandt ud af, at knallerten både var tunet og havde dårlige bremser, så valgte de ikke at gå videre med den til arbejdstilsynet.

De kategoriserede den som en trafikulykke, og så måtte arbejdsgiveren betale en bøde for den tunede knallert.

Læs også: Defekte bremser kostede Ole livet: Arbejdsgiveren slap med bøde på 1000 kroner

Men forældrene til Daniel mener langtfra, at det er nok. De forstår ikke, hvorfor sagen ikke er blevet undersøgt, og de mener ikke, at ulykken var Daniels skyld.

Vi besøger ofte gravstedet og tænker meget på ham. For et par dage siden drømte jeg om ulykken, fortæller den stærkt berørte far, polske Pawel Klobucki til Fagbladet 3F.

Ifølge en aktindsigt som 3F har fået, skriver politiet at bremseevnerne var ‘væsentligt nedsat’ på grund af nedslidte bremseklodser.

Forældrene til Daniel føler sig forbigået og dårligt behandlet af de danske myndigheder og mener, at sagen er en skandale.

Hvis sagen var blevet behandlet efter arbejdsmiljøloven, så lyder strafferammen på op til 220.000 i bøde for arbejdsgiver, men den blev som nævnt kun behandlet efter færdselsloven.

Daniel Klobucki døde i 2006.

Hverken politiet eller arbejdsgiveren fra Nordtrans i Hillerød ønsker at udtale sig, da sagen er så gammel. 

Daniel og en vens budknallert læsset med 15 kg aviser. (Foto: Privat)

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip