5 psykologiske tricks som får andre til at kunne lide dig øjeblikkeligt

Skrevet af Sol Stoffregen

06/06/2016

Mest læste i dag

Hvem vil ikke gerne have, at andre kan lide en? Både når det gælder på arbejdet, i privaten, i fodboldklubben eller i venindeflokken.

Hvis man ikke har knækket koden til, hvordan man får venner, så fortvivl ej, der er nemlig mange måder, man kan få andre til at synes om en.

Man kan selvfølgeig også bare være sig selv og være fløjtende ligeglad med, hvad andre mener.

Men forskning viser, at der er en række ting, man med fordel kan gøre, for at få folk til at falde for dig øjeblikkeligt, skriver The Independent.

1. Kopier dem. Med psykologiske termer hedder det spejling og går ud på at du diskret efterligner den anden persons adfærd. Det kan fx være deres kropssprog, gestik og ansigtsudtryk. Forskere fra New York University viste i 1999, hvordan den såkaldte “kamæleon-effekt” virker, og hvordan det at efterligne gør det lettere at lide andre.

2. Vær i godt humør. Følelsesmæssigafsmitning beskriver, hvad der sker, når folk er stærkt påvirket af stemninger fra andre mennesker. En undersøgelse fra Ohio University og University of Hawaii konkluderer, at folk ubevidst føler de følelser, som folk omkring dem føler. Ergo hvis du vil gøre andre i godt humør, så være glad, positiv og smil.

3. Ikke for mange komplimenter. Det virker meget stærkere med komplimenter og ros, hvis det kun kommer en gang i mellem - overdrivelse har den modsatte effekt. Et studie fra Minnesota University peger på, at folk bedst kan lide, hvis kommentarerne om ens person eller arbejde går fra det negative til det positive, for så føler vedkommende, at de har “vundet”.

4. Fortæl en hemmelighed. Hvis du fortæller noget fortroligt om dig selv, bruger du et af de bedste værktøjer til at opbygge et forhold. Når du fortæller en hemmelighed, vil de føle sig mere fortrolige med dig. Et eksperiment fra et studie fra Stony Brook University viser, at når folk har talt om personlige/intime ting, føler de sig meget mere tætte, end hvis de havde small talket om vejret. 

5. Rør ved andre. Et lille forsigtigt klap på skulderen eller ryggen eller en lille berøring på armen, når man siger noget. Denne fremgangsmåde får andre til at føle sig mere venskabelig indstillet. En fransk undersøgelse bakker dette op, da det viste sig, at mænd på gaden, der skulle spørge kvinder om noget, havde større chance for at få svar, hvis de forsigtigt rørte ved kvindernes arme.  

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler: