55-årig bedstemor har fået trillinger mod alle odds: Blev kunstigt befrugtet med yngre mands sæd

Det frarådes, at kvinder over 42 år får kunstig befrugtning i Storbritannien, men alligevel insisterede 55-årige Sharon Cutts og hendes 40-årige kæreste på, at de ville have børn sammen. Det skriver Daily Mail

Sharon har i forvejen fire børn med sin tidligere mand, mens hendes kæreste gennem fire år, Stuart Reynolds, havde ikke har nogen, da parret mødte hinanden. Selvom Sharon havde overstået overgangsalderen, valgte parret derfor, at de ville have børn sammen.

I Storbritannien er det ikke lovligt at få hjælp til kunstig befrugtning, når kvinden er over 42 år, så parret tog til Cypern, hvor det er muligt, indtil kvinden fylder 60 år. Her valgte de en yngre kvinde, der lignede Sharon, som ægdonor, mens Stuarts sæd blev brugt til at befrugte æggene, der til sidst blev sat op i Sharon. 

Efter to mislykkedes forsøg, blev tre af fire opsatte æg “hængende”, og Sharon, der til dagligt er sygeplejerske, kunne således gennemføre en graviditet med trillinger. Dog måtte hun indlægges på hospitalet i de sidste 11 uger af forløbet, fordi hun begyndte at bløde, da hun var 23 uger henne i graviditeten.

Moderen lægger i flere interviews ikke skjul på, at forløbet har været hårdt, og at hun har lagt øre til en del kritik fra både fremmede, men også fra sine ældre børn, der er henholdvis 26, 23, 21 og 19 år gamle. Sharon har selv børnebørn, som dermed er ældre end hendes egne, nyfødte. Det er dog det hele værd, mener hun nu, hvor hun kan holde sine børn i armene.

De nybagte forældre har selv betalt for den kunstige befrugtning; cirka 220.000 danske kroner, som de har lånt i banken og sparet sammen til.

De er helt klar på at tage udfordringen op, trods deres alder, forsikrer Sharon, der er tidligere maratonløber, og som går så meget op i sit udseende, at hun gav sig selv botox-indsprøjtninger og fik lavet hår-extensions, da hun lå på barselsgangen, fordi hun gerne ville se godt ud, når børnene kom til verden.

Det skete den 21. marts i år, hvor drengene Mason, Ryan samt datteren Lily blev født ved kejsersnit i byen Nottingham, hvilket gør Sharon til Storbritanniens ældste mor til trillinger hidtil.

Læs også: Silvia ventede trillinger, da hun fik en sjælden besked: 16 måneder senere krydser alle fingre

Læs også: JA JA JA: Identiske trillinger gift på samme dag

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip