60.000 HK-medlemmer siger ja til overenskomst

60.000 HK'ere, der arbejder i kommuner og regioner som blandt andet jobkonsulenter, tandklinikassistenter og socialformidlere, har stemt ja til en ny toårig overenskomst.

Med hele 94,2 procent af stemmerne sat udfor "ja" på stemmesedlen, er der nu en ny overenskomst på plads.

- Vi har fået komfortabelt ja-resultat, der var større end ved både 2011-overenskomsten og ved 2008-overenskomsten, hvor der endda var ganske betydelige lønstigninger i sigte, siger HK/Kommunal-formand Bodil Otto i en pressemeddelelse.

- Det viser ikke bare en stor ansvarlighed blandt medlemmerne, men også en klar støtte til HK/Kommunals synspunkt om, at krisen ikke skal bruges til forringelser, for vi er kommet igennem med flere nyskabelser, der kommer medlemmerne til gavn, fortsætter hun.

Kun 5,8 procent af de 41,9 procent af medlemmer, der stemte, satte kryds ved nej. For første gang har man denne gang stemt elektronisk.

Bodil Otto vurderer, at medlemmerne har opnået mulighed for at gå på delpension. Der er også oprettet kompetencepuljer på 25.000 kroner, som det enkelte medlem kan bruge på f.eks. efteruddannelse.

- I en demokratisk organisation er det opbakningen fra medlemmerne, der i sidste ende giver vores aftaler værdi og vægt. Stemmeprocenten har vi med os i bagagen næste gang, vi skal forhandle overenskomster, fastslår Bodil Otto, der glæder sig over, at 2,3 procentpoint flere medlemmer har stemt i forhold til i 2011.

Dagens Gossip