8 tegn på at du er klogere end gennemsnittet

Kloge mennesker har ting til fælles, ifølge en række studier, som Business Insider har samlet i en illustration, der igen går viralt på nettet.

Pointen med opsummeringen er at vise, hvad forskere mener, der gør kloge mennesker kloge - men pointen er også, at du desværre ikke nødvendigvis kan gøre dig selv klogere ved at gøre som de kloge.

Eksempelvis ser forskerne en tendens til, at intelligente mennesker hellere ejer katte end hunde. Men er du blankere end lakken på et HTH-køkkens skabslåger, bliver du ikke nødvendigvis klogere af at købe en kat.

Men som nævnt, er der altså visse ting, intelligente mennesker har tilfælles, skal man tro forskerne. 

Her er otte af tegnene:

1) Du er det ældste barn
Ældre søskende må finde sig i meget gennem deres opvækst: Småsøskende blandt andet, for slet ikke at tale om at være prøvekanin for diverse regler og opdragelsesideer, forældre finder på, og som naturligvis testes af på den førstefødte.

Om det er “den hårde” opvækst og familiedynamik eller noget andet, der trods alt har en positiv virkning, er svært at finde frem til, men forskere konkluderer i et studie fra 2007, at den ældste søskende oftest er den mest intelligente.

2) Du spillede trompet som barn
… eller klaver, guitar eller noget andet. I hvert fald viser et studie fra 2011, at fire til seksårige børns verbale intelligens og egenskaber blev bedre efter en måned med musiktimer.

3) Du ryger ikke
Et israelsk studie blandt 20.000 unge mænd viste, at en 18-21-årig ryger gennemsnitligt har en IQ på 94, mens mænd i samme aldersgruppe, der ikke ryger har en IQ på 101.

4) Du er venstrehåndet
Du er bedre til at få kreative ideer og tænke nyt, hvis du er venstrehåndet, hvilket er et tegn på intelligens, ifølge nogle forskere, skriver Business Insider.

5) Du har en kat
Et studie fra 2014 viser, at “hundemenneske” er mere udadvendte end “kattemennesker”, men at sidstnævnte er mere intelligente. Det er muligt, at det skyldes, at mere intelligente mennesker har det med at være mere indadvendte, og at katten derfor passer bedre til deres livsstil, mener forskerne. Men husk; du bliver ikke klog af at købe en kat. Sådan spiller musikken ikke.

Læs også: 10 tegn på at du er klogere end de fleste

6) Du er høj
Et studie viser, at høje børn helt ned i treårsalderen (og dermed før, de kommer i skole) klarer sig bedre i intelligenstest end lave børn.

7) Du er slank
Et fransk studie fra 2006 viser, at mennesker, der kunne kategoriseres som fede i et forsøg, kunne huske 44 procent ord i en test, mens slanke mennesker i gennemsnit genkalde sig 56 procent af ordene. Dermed hænger en sund krop og et sundt sind sammen, mener de franske forskere.

8) Du tager stoffer
Det et ikke nødvendigvis altid godt at være intelligent, hvis man skal tro et studie fra 2012, der ifølge Business Insider viser, at børn, der er meget intelligente, er mere tilbøjelige til at tage eller bruge skadelige, ulovlige stoffer, når de bliver voksne. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip