9600 danskere har allerede mistet dagpengene

Næsten 10.000 langtidsledige mistede i årets første to måneder deres dagpenge. Det viser en opgørelse fra a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke.

- Det svarer desværre til vores værste forventninger, siger direktør Verner Sand Kirk, AK-Samvirke, til Politiken.

Helt nye tal viser, at alene i februar mistede 4177 langtidsledige dagpengene. Oveni skal lægges de 5472, som mistede deres dagpenge i januar.

Beskæftigelsesministeriets skøn fra begyndelsen af januar lyder på, at mellem 17.000 og 23.000 langtidsledige vil miste retten til dagpenge i løbet af første halvår af 2013, skriver Politiken.

- Mere end 1000 om ugen har mistet dagpengene. Og det til trods for akutjob, håndholdt jobindsats og tilbud om uddannelse, siger Verner Sand Kirk til avisen.

Da dagpengereformen, som skar perioden ned fra fire til to år, blev vedtaget i 2010, vurderede Beskæftigelsesministeriet, at 2000-4000 om året ville miste dagpengene - langt de fleste ville komme i arbejde.

Nu er især de ufaglærte og kortuddannede i forbundet 3F hårdt ramt. Hver tredje, som har mistet dagpengene, kommer fra 3F's a-kasse.

- Mange troede, at hvis bare de ledige blev presset af en kortere dagpengeperiode, så ville de finde arbejde. Det holder ikke. Det viser sig, at jobbene simpelthen ikke er der, siger forbundssekretær Per Christensen, 3F, til Politiken.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) betegner det som et "hårdt slag" for hver enkelt af de omkring 9600, der har mistet dagpengene, men det ændrer ikke på skønnet for, hvor mange der vil falde ud, eller behovet for nye initiativer.

- Der er tale om en ekstraordinær situation, som viser, at der fortsat er behov for at hjælpe denne gruppe tilbage i varigt job, skriver Mette Frederiksen i en kommentar til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip