Aalborg Pirates fyrer træner

Ishockeyklubben Aalborg Pirates stopper samarbejdet med klubbens træner Martin Karlsson. En trænerudskiftning var nødvendig, vurderer klubbens ledelse.

I stedet har nordjyderne ansat finske Heikki Mälkiä, som overtager styringen for resten af denne og næste sæson.

- Martin har gjort et godt arbejde og har skaffet os i kvartfinalen. Men vi føler, at der skal noget ekstra til, hvis vi skal få det optimale ud af truppen til de afgørende kampe, siger direktør Frederik Åkesson til klubbens hjemmeside.

- Vi synes, at der er behov for nye kræfter og ny energi i boksen, og det står Heikki Mälkiä om nogen for.

- Han er kendt som en træner med stort fokus på mandskabsbehandling og udvikling, og derfor passer han perfekt til vores hold, mener Frederik Åkesson.

54-årige Heikki Mälkiä er en god bekendt af dansk ishockey. Tilbage i 2002/03 havde han en enkelt sæson i Rødovre, men han huskes bedst som træner i Frederikshavn White Hawks.

Her trådte finnen til før slutspillet i 2008 og førte de undertippede frederikshavnere til en lang finaleserie mod Herning.

- Jeg siger ikke, at han kan gøre det samme her, men Heikki Mälkiä har det vinderinstinkt og den ærgerrighed, der skal til for at få spillerne til at yde det optimale, så vi tror på, at han er den bedste mand til at lede os i slutspillet, siger Frederik Åkesson.

Det er planen, at Heikki Mälkiä ankommer til Danmark mandag eftermiddag, og hvis flyselskaberne vil, står han i boksen allerede i aften, når Pirates spiller den sidste kamp i grundspillet ude mod Sønderjyske.

Spillertruppen blev orienteret om trænerskiftet kort før afgangen til Vojens. Aalborg Pirates er nummer tre i den bedste danske række.

/ritzau/

 

Dagens Gossip