Ægge-entusiatist donerer mega-samling

Æg hører påsken til, og på Naturhistorisk Museum i Aarhus kan de besøgene i påskeugen se en enestående samling af fugleæg, nu da museet har fået skænket en samling på 22.000 æg.

Giveren er en arving til en dansk samler, og donationen betyder, at museet har fået fordoblet sin ægsamling, rapporterer DR Østjylland.

Det er blevet forbudt at samle fugleæg, og derfor er gaven meget værdifuld for Naturhistorisk Museum.

- Her er jo æg fra kongeørne, havørne, vandrefalke og jagtfalke, som er fuldkommen umulige at komme i nærheden af i dag, heldigvis.

- Dét bifalder vi meget, så det er enestående at få sådan et materiale, som er samlet ind over 100 år, siger vicedirektør Henrik Sell til DR Østjylland.

Han fortæller, at æggene kan bruges af forskere, fordi der også er oplysninger om, hvor og hvornår æggene er samlet ind.

- Det vil sige, vi har et meget præcist billede af, hvad der har været af fugle i Danmark præcist hvorhenne i landet, siger han til radiostationen.

Museet oplyser på sin hjemmeside, at den nye ægsamling fortæller om fuglenes historie i Danmark og om den fascination, der har grebet og drevet samlerne.

- Engang havde raske drenge en samling af fugleæg. For mange blev indsamling af fugleæg en livslang passion, for ikke at sige besættelse.

- I dag samles der ikke mange æg, og de eksisterende samlinger siver lige så stille ind på de naturhistoriske museer, lyder det.

Udstillingen "Fugleæg" kan ses i den kommende uge på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

/ritzau/

 

Dagens Gossip