Aftale baner vej for boom i praktikpladser

Regeringen har lukket en vigtig delaftale i forbindelse med næste års finanslov, efter at alle Folketingets partier - undtagen Liberal Alliance - er blevet enige om en aftale, der skal skabe flere praktikpladser.

- Alle unge, der kan og vil, skal have mulighed for at tage en erhvervsuddannelse og færdiggøre den med den nødvendige praktik, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

- Med aftalen er vi godt på vej. Unge er nemlig fremover sikret praktikuddannelse enten i en virksomhed eller på et praktikcenter.

Det har længe været mere end svært at skaffe praktikpladser til de mange unge, der gerne vil gennemføre en erhvervsuddannelse. Det har fået mange til at droppe deres erhvervsuddannelse.

Men praktikpladsen skal nu garanteres med blandt andet praktikpladscentrene.

- Målet er, at alle får praktikplads i en virksomhed. Men indtil da har vi brug for, at de unge kan blive uddannet. Det hjælper praktikcentrene med.

- Det vigtige er, at de unge ved, at de har muligheden for at gennemføre, hvis de går i gang med en erhvervsuddannelse, siger Christine Antorini.

- Når initiativerne er fuldt indført, vil de unge vide, at de kan gennemføre, hvis de har de nødvendige kompetencer.

Den seneste praktikpladsstatistik viser, at der de foregående tre måneder er indgået knap 13.700 uddannelsesaftaler. Det svarer til et fald på seks procent i forhold til samme periode sidste år.

- Der har været et stort behov for at få sikret, at de unge, der går i gang med en erhvervsuddannelse, også kan få den gennemført.

- Nu fjerner vi de barrierer, der har været i forbindelse med praktik, og samtidig løfter vi kvaliteten i vores erhvervsuddannelser og styrker uddannelsesgarantien, siger Mai Henriksen, uddannelsesordfører for Det Konservative Folkeparti.

 

Dagens Gossip