Akutpakken spiller fallit: Alt for få job

Jobbene er der bare ikke.

Sådan konkluderer fagforeningen Dansk Metal, der som et bidrag til akutpakken har bedt 2000 tillidsfolk om at støvsuge deres arbejdspladser for mulige job.

883 har meldt tilbage, og af dem svarer 836, at deres virksomhed ikke har plads til ledige metalarbejdere. Svarene fra de 47 resterende virksomheder har skabt 10 job og voksenlærlingeforløb, skriver Politiken.

- Tallene viser desværre, at der simpelthen ikke er job til de 1637 medlemmer, der står til at miste dagpengene. Når politikerne siger, at job er bedre end dagpenge, så er det en teoretisk diskussion, siger Torben Poulsen, chef for Dansk Metals a-kasse, til Politiken.

Han mener, at dagpengeretten skal forlænges for at sikre de lediges forsørgelsesgrundlag, indtil der er gang i væksten.

Akutpakken er ment som en hjælp til de tusindvis af ledige, der fra nytår står til at miste deres dagpenge som en konsekvens af stramningerne på området.

Flemming Ibsen, professor ved Aalborg Universitet, siger til Politiken, at tallene giver et helt reelt billede af jobsituationen i Danmark.

- Der er langt færre stillinger, end der er ledige. Hvad konklusionen på det faktum skal være, det er et politisk valg, fortæller han.

Enhedslisten er klar med den politiske konklusion: Partiet vil kun indgå finanslovaftale med regeringen, hvis der findes en løsning på dagpengeproblemet.

- Meldingerne fra Dansk Metal understreger, at akutpakken desværre ikke gør det alene, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ikke komme med bud på, hvor jobbene skal komme fra, når de tilsyneladende ikke er på metalområdet, men hun roser Dansk Metal for indsatsen, der altså har givet 10 job.

- Jeg vil gerne kvittere og rose Metal, for det er rigtig godt, at de kommer ud på virksomhederne og afdækker jobåbningerne. Tallene viser, at den økonomiske krise er helt reel. Vi kæmper med arbejdsløshed, siger ministeren.

Op mod 16.000 danskere står til at miste dagpengeretten efter nytår som følge af en halvering af dagpengeperioden fra fire til to år.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip