Alle dine synder er forladt: Denne chokolademousse er SUND

Uden at være 100% sikker, så er jeg ret sikker på, at du aldrig har fået en chokolademousse med disse ingredienser. Har jeg ret?

Til to personer skal du bruge:
225g bagt sød kartoffel
50g mandelsmør
50g ahornsirup
25g kakaopulver
1-2 knsp. havsalt
Frisk eller frossen frugt til pynt

Hvis du ikke har en rest bagt sød kartoffel i overskud (som jeg tilfældigvis havde), så er det nemt at smide en kartoffel i ovnen.

Vask den søde kartoffel og læg den hel og med skræl på, på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Bag kartoflen på 200C i typisk 30-60 minutter (afhængigt af størrelsen). Kartoflen er færdigbagt, når du ubesværet kan stikke en kødnål eller kniv ned i den. Lad kartoflen køle af, inden du bruger den i moussen.

Skær kartoflen op på langs og brug en spiseske til at skrabe det bagte kartoffelkød ud af skrællen: 

Kombiner kartoffelkød og alle øvrige ingredienser (undtagen toppings) i en skål.
Blend ingredienserne sammen til en glat og cremet mousse. Smag moussen til.

Anret moussen i glas eller skåle og pynt med frisk eller frossen frugt.

Chokolademoussen kan i øvrigt snildt laves på forhånd. Portionsanret moussen, dæk den til og stil den på køl i op til 24 timer inden servering.

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Læs også: Hun blander salt med chokolade og sætter det i fryseren: Resultatet er genialt

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip